'Infant d'Hivern', lema guanyador de la Flor Natural dels Jocs Florals Vila de Nules 2021

'Infant d'Hivern', lema guanyador de la Flor Natural dels Jocs Florals Vila de Nules 2021
27/09/2021 -

Infant d’Hivern, és el lema del treball que ha resultat guanyador de la Flor Natural dels LXVII Jocs Florals Vila de Nules. El Premi Flor Natural està dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Neopàtria; altres lemes guanyadors en aquest certamen literari són Al meu Albir, Premi Anna Rebeca dotat amb 1.000 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Bústia d’ocàs Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 500 euros; i Endevinalles endevinades Premi Poemari Infantil també premiat amb 500 euros.

En relació als V Premis d’Investigació i Divulgació s’ha premiat el lema Del Maestrat a la Plana de Nules en la categoria “Investigació lingüística sobre el valencià” dotat amb 2.000 euros que patrocina l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

La resta de premis han quedat deserts segons han acordat els membres del jurat, format per destacades persones del món de les lletres i de la cultura com ara el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el seu vicepresident Joan Rafael Ramos, a més d’Antoni Bonet, Irene Aguilar, Marisol González, José Gavara, i Vicente Molés.

El lliurament de premis dels LXVII Jocs Florals i els V Premis d’Investigació i Divulgació tindrà lloc el pròxim divendres, 1 d’octubre, a la plaça del Convent de la Sagrada Família de Nules. A més, en aquest acte es presentarà també el llibre Mentre dorms de Lola González premiat amb la Flor Natural en l’anterior edició dels Jocs Florals Vila de Nules que va tindre lloc l’any 2019, donat que per la conjuntura sanitària el passat any no es va convocar aquest certamen literari.

Davant açò, la regidora de Cultura i presidenta del jurat dels Jocs Florals Vila de Nules, M. José Esteban, assenyala que “aquest any s’han convocat de nou els Jocs Florals Vila de Nules encara que la celebració tradicional que s’ha fet en altres edicions esperarem a fer-la en tota la seua esplendor en la pròxima edició, si la situació sanitària ho permet. No obstant això, enguany es farà un acte de lliurament de premis més senzill i diferent amb el que es vol que aquest certamen literari, tan important per al poble de Nules i uns dels més enraigats i antics a la nostra comunitat, seguisca sent tot un referent perquè es tracta, en definitiva, d’uns premis dedicats a les lletres, a la nostra llengua i cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari