EL programa mediambiental "La vida de les coses" s'acosta a l'alumnat de Nules

EL programa mediambiental "La vida de les coses" s'acosta a l'alumnat de Nules
07/02/2020 -

L’Ajuntament de Nules i FOBESA, la companyia encarregada de la gestió de residus en la localitat, han portat aquesta setmana a les aules del municipi la campanya “La vida de les coses”, un innovador projecte educatiu i de divulgació ambiental que utilitza material didàctic d’última generació com ara realitat augmentada, animació digital o una aplicació per a conscienciar l’alumnat sobre la importància del reciclatge i l’adequada gestió dels residus.

En concret, a Nules hi han participat més de 230 escolars dels centres CEIP Cervantes, CEIP Jaume I, CEIP Pío XII, CEIP Nou Pedro Alcázar i del CEIP Lope de Vega.

“Es tracta d’una activitat dirigida, de manera especial, al primer cicle d’Educació Primària que permet transformar les aules en Reciclasses, en les quals els xiquets i les xiquetes aprenen a cuidar el seu entorn mitjançant pràctiques senzilles que poden aplicar en el dia a dia”, explica el director de l’àrea de Medi Ambient de FOBESA en Castelló, Javier Bartolomé.

El programa, disponible tant en valencià com en castellà, té cinc unitats didàctiques dedicades al cicle de la vida dels productes, al canvi climàtic, els residus i la seua gestió, al consum responsable i a les bones pràctiques mediambientals. De manera que, l’alumnat accedeix a aquests continguts, que han sigut elaborats per experts en temes mediambientals i adaptats per pedagogs, a través de divertides aventures de realitat augmentada, jocs interactius o reptes amb preguntes sobre sostenibilitat, amb els quals es facilita la seua comprensió i assimilació.

Així doncs, el regidor de Medi Ambient, César Estañol, acompanyat de representants de FOBESA, ha pogut hui conéixer aquest programa, “amb el qual l’Ajuntament de Nules col·labora per a sensibilitzar els més menuts en temes relacionats amb la reducció de residus, reutilització o reciclatge. Des de la Regidoria de Medi Ambient s’està treballant també en altres campanyes dirigides a altres sectors de la població perquè considerem que cal conscienciar per a canviar hàbits; no obstant això, cal educar en aquest temes des d’edats primerenques i aquest programa està precisament dirigit als escolars”.

A més a més, tots els materials que s’utilitzen en les Reciclasses, inclosos els uniformes dels monitors encarregats de dirigir les classes, han estat elaborats amb matèries totalment reciclades. Al final de cada sessió s’entrega un mural per a representar, al llarg del curs, les bones pràctiques que adquireix l’alumnat.

Aquest programa, que es va posar en marxa a finals de l’any passat, ja s’ha desenvolupat en més de 120 classes de diferents centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. Aquest projecte, perquè tinga continuïtat més enllà de les aules, té també una aplicació gratuïta disponible per a IOS i Android, que permet implicar tota la família en la cura de l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari