"Navegant pel món", una obra de l'escultor castellonenc Jacinto Domínguez que s'instal·la en Nules

Amb un estil minimalista, l’escultura representa el mar i la volta al món amb un vaixell de vela

"Navegant pel món", una obra de l'escultor castellonenc Jacinto Domínguez que s'instal·la en Nules
21/06/2021 -

Tot el que passege per les Platges de Nules podrà trobar-se amb l’escultura anomenada “Navegant pel món”, una obra feta per l’escultor castellonenc, Jacinto Domínguez, que el mateix autor ha donat al poble de Nules i que s’ha instal·lat al jardí adjunt a la Terrassa de l’Estany.

Domínguez, instal·lat a les Platges de Nules des de fa quatre anys, considera que el litoral nuler “és una joia” i amb la donació de la seua obra pretén apropar la cultura al poble.

Així doncs, “Navegant pel món” presenta un estil minimalista, i representa el mar i la volta al món amb un vaixell de vela. La base està feta en configuració de ballestes, el que permet que l’escultura tinga un moviment similar al d’una nau navegant. Així mateix, Domínguez també ha pensat en com transmetre la naturalitat de tot allò relacionat amb el mar a la seua obra, de manera que per a aconseguir-ho s’han col·locat pedres de la mateixa Platja de Nules als peus de l’escultura, amb l’objectiu de simular la vora de la mar. A part de “Navegant pel món”, Jacinto Domínguez té diverses obres repartides per tota la província de Castelló.

Des de la regidoria de Cultura, M. José Esteban, assenyala que “aquest tipus de donació ens permeten enriquir el nostre patrimoni, al mateix temps que podem seguir embellint els espais públics del nostre municipi. De fet, la idea és traslladar la cultura a peu de carrer”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari