Nules amplia el fons patrimonial del municipi amb una barrina de més d'un segle

Nules amplia el fons patrimonial del municipi amb una barrina de més d'un segle
17/08/2020 -

L’Ajuntament de Nules ha ampliat recentment el fons museístic del municipi amb la incorporació de la donació d’una barrina, que compta amb més d’un segle d’antiguitat, per part de José Ferrando Almela.

Així doncs, aquesta peça s’ha instal·lat als baixos de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària perquè puga estar exposada i visitada al llarg de tot l’any.

Precisament hui, autoritats i la família que ha fet la donació han visitat aquesta barrina. “Hem volgut valorar aquesta important peça patrimonial molt significativa per al nostre poble, de manera que estarà permanentment en aquest edifici emblemàtic per a la població i totes aquelles persones interessades podran conéixer el significat i l’ús que aquesta peça tenia pels nostres avantpassats”, explica el regidor de Patrimoni, Arxius i Museus, Guillermo Latorre.

Des de la regidoria de Patrimoni s’assenyala que s’està fet un esforç molt important per a conservar i mantenir el patrimoni local, a més destaca la importància d’aquest tipus de donacions particulars, “en aquest cas en concret la donació es va fer en l’anterior legislatura però encara no s’havia materialitzat, no obstant això les actuals circumstàncies havien complicat la cessió que per fi és ja una realitat i que José Ferrando, una persona quasi centenària, ha pogut presenciar”, comenta Latorre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari