Nules arranca els seus divendres pedagògics sobre temes d'educació

Nules arranca els seus divendres pedagògics sobre temes d'educació
20/02/2023 -

Nules albergarà a partir d’aquesta setmana una nova iniciativa amb la qual es vol apropar a famílies i docents diferents temàtiques relacionades amb el món de l’educació.

El cicle anomenat “Divendres Pedagògics” s’ha presentat hui a càrrec de la regidora d’Educació, Rosa Ventura, i de la coordinadora del Seminari de Famílies i Docents de Nules, M. Carmen Romero, les quals han coincidit a assenyalar la importància tant de les temàtiques que es tractaran com dels professionals i experts que les impartiran, “els Divendres Pedagògics naixen amb el propòsit de portar a la nostra localitat a grans experts envers els quatre temes que s’han escollit, pensant en tot moment que són temàtiques de gran importància per als col·lectius als quals van dirigides com ara les famílies, docents i al públic en general”, apunta M. Carmen Romero.

En aquest sentit, cal destacar que divendres, 24 de febrer, a les 18 hores tindrà lloc al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules la primera d’aquestes xerrades que versarà sobre “Parlem de les altes capacitats” a càrrec de M. Jesús Endrino Vilanova, psicòloga especialista de l’Associació ACAST de Castelló, i que comptarà també amb la presència de familiars i persones d’altes capacitats que donaran diferents visions per entendre millor la realitat actual dels menors amb altes capacitats.

Així mateix, l’altra xerrada tindrà lloc divendres 24 de març i tractarà sobre l’adolescència. En aquesta ocasió, s’ha comptat amb els ponents Rafa Guerrero i Ximo Amiguet.

Per altra banda, divendres 21 d’abril serà el coach Ramón Barrera l’encarregat d’impartir a Nules dues xerrades, una per a l’alumnat de l’IES Gilabert de Centelles anomenada “Futúro, se escribe con acento en la ú”; i l’altra,

“Motivación con E de energía” que tindrà lloc a les 18 hores al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules per al públic en general amb inscripció prèvia.

Per últim, els Divendres Pedagògics han volgut també donar resposta a una etapa tan important com és infantil, i el divendres 12 de maig es parlarà de les emocions dels xiquets i les xiquetes. De fet, seran dos psicòlegs locals, Suni Marmaneu i Pablo Bojados, els encarregats d’impartir aquesta última ponència.

La regidora d’Educació, Rosa Ventura, explica a més que “amb aquest seminari es completen les nostres Jornades Educatives celebrades el passat mes de gener. És una iniciativa que feia temps que voliem posar en marxa i que enguany serà una realitat”.

Altres propostes

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Nules compta amb un pressupost total de 180.000 euros que es desglossen principalment en actuacions de manteniment dels diferents centres educatius del municipi, i es fa càrrec de les despeses de llum i de gas, subministrament de materials de neteja o farmàcia; o del manteniment dels immobles amb accions que de vegades porten a terme el personal de la brigada municipal, o l’alumnat-treballador dels Tallers d’Ocupació de les especialitats d’obra, fusteria i jardineria i dels programes mixtes d’ocupació.

No obstant això, entre els projectes que actualment està realitzant aquesta regidoria destaquen l’Espai Verd i Viu; els Patis Coeducatius, Patis Oberts, les Jornades Educatives, les diverses Escoles d’Estiu, Pasqua i Nadal; i a partir d’ara s’incorporen també els Divendres Pedagògics, “propostes totes elles per a mestres, famílies, xiquets i xiquetes de la nostra població per a continuar fent de Nules un referent en l’educació”, matisa Rosa Ventura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari