Nules demana a la Diputació provincial una línia d'ajudes per a l'asfalt de camins rurals

L’alcalde realitza varies peticions al President en la convenció d’alcaldes de la comarca de la Plana Baixa

Nules demana a la Diputació provincial una línia d'ajudes per a l'asfalt de camins rurals
22/10/2020 -

L’Ajuntament de Nules ha demanat a la Diputació Provincial de Castelló una línia d’ajudes per a l’asfaltat de camins rurals que comparteixen diferents municipis. Així ho ha traslladat l’alcalde de Nules, David García, al seu President, José Martí, en la convenció d’alcaldes de la comarca de la Plana Baixa que va tindre lloc dimecres a Moncofa.

El primer edil ha assenyalat al respecte que és el segon any que es realitza a l’administració provincial aquesta petició que està recolzada per altres alcaldes, “en la convenció de l’any passat celebrada a Betxí ja varem fer aquest prec per a que s’inclogués en el pressupost, de la mateixa manera ho hem exposat enguany donat que així ens ajudaria a mantindre en condicions els camins rurals que són ratlla entre diferents termes municipals”.

Per altra banda, des de l’ajuntament de Nules també s’ha sol·licitat a la Diputació Provincial de Castelló que de cara a l’exercici de l’any 2021 mantinga les ajudes i material Covid establits aquest any 2020; a més davant la crisi econòmica i laboral derivada de la pandèmia ha instat a l’institució provincial a promoure l’obra pública per a reactivar l’economia local dotant de més recursos als municipis en el Pla 135 d’Obres i Serveis.

Altres assumptes que preocupen a l’alcalde de Nules són el problema que afecta al sector citrícola per la plaga del cotonet de Sud-àfrica o la regeneració de la costa sud de Castelló, per aquest motiu ha demanat ajuda a la Diputació Provincial de Castelló per a que inste al Govern d’Espanya a buscar solucions i a agilitzar projectes.

“Són temes que no són competència de la Diputació però que ens pot ajudar a intervenir amb altres administracions. Així doncs, davant la prohibició de l’ús de l’únic plaguicida efectiu per a tractar el cotonet es vol que s’autoritze de manera excepcional el seu ús fins que es prove l’efectivitat dels nous tractaments biològics”, matisa García. En relació a la regeneració de la costa es demana ajuda “per a desbloquejar projectes com el de la Platja de les Marines de Nules i altres que afecten a les platges de la zona”, diu l’alcalde.

També s’ha demanat que es tinga en compte l’aprovació de nous Fondos FEDER per a la millora del patrimoni de les diferents poblacions; i s’ha posat damunt la taula la problemàtica actual relacionada amb els drets de l’aigua davant el canvi de criteri de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que “posa en perill el creixement industrial de la comarca ja que ens obliguen a connectar-nos a les dessaladores el que suposa assumir unes despeses molt importants per als ajuntaments. Per tant, demanem una línia d’ajudes a càrrec del pressupost general de l’Estat de l’any 2021”.

Des de l’Ajuntament de Nules es valora positivament aquesta trobada i s’assenyala la predisposició de l’administració provincial a l’hora de tindre en compte algunes de les propostes presentades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari