Nules celebra 100 anys de les 'casetes' de la platja amb una programació d'activitats

Nules celebra 100 anys de les 'casetes' de la platja amb una programació d'activitats
22/04/2022 -

Aquest any es commemora el centenari de la construcció de les primeres casetes de primera línia de les Platges de Nules, unes edificacions amb unes característiques singulars que, a més, formen una façana litoral única a la Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu, es vol aprofitar aquest centenari per a posar en valor aquestes casetes amb l’organització d’una programació que es desenvoluparà al llarg de tot l’any.

Precisament hui l’Ajuntament de Nules i l’Associació Platges de Nules han presentat el logotip que s’ha dissenyat per a promocionar aquesta efemèride, en concret han estat presents en aquest acte l’alcalde, David García, la regidora de Platges, M. José Esteban, el president de l’associació, Manel Alagarda, que ha estat acompanyat de Miguel Ángel Sanz i de Santiago Carreguí.

Així doncs, l’alcalde ha volgut destacar el treball i esforç realitzats per l’Associació Platges de Nules perquè aquesta iniciativa siga una realitat, “des de l’ajuntament donem suport a aquest projecte i estem treballant conjuntament amb l’objectiu de posar en valor i salvaguardar aquest patrimoni únic al territori valencià”.

En aquest sentit, David García explica que es preveu aprovar al plenari del mes de setembre la proposta de declarar les casetes com a Bé de Rellevància Local “una figura amb la qual es pretén evitar que les casetes desapareguen encara que l’aprovació definitiva depén de la Generalitat Valenciana, de manera que estem treballant per a aconseguir informes tècnics, acadèmics i professionals que donen suport a aquesta proposta”.

Amb tot, des de l’Associació Platges de Nules s’avança que la programació comptarà amb exposicions, concursos de fotografia, concerts, rutes naturals i culturals, i també es reprendran les jornades de Memòria Històrica i d’Arquitectura i Paisatge, entre altres activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari