Nules tanca prompte el termini per a presentar treballs als Jocs Florals

Nules tanca prompte el termini per a presentar treballs als Jocs Florals
22/08/2023 -

Les persones interessades a participar en els LXIX Jocs Florals Vila de Nules, un dels certàmens de més prestigi de la literatura valenciana, poden presentar treballs fins al pròxim divendres 8 de setembre. De fet, les obres presentades s’hauran de lliurar en paper en un sobre que a més de l’obra inclourà dades de contacte del participant i un currículum de presentació, i digital mitjançant un PDF o en un USB.

Pel que fa als guardons cal recordar que es divideixen en dos grups, per una banda, els Premis Ordinaris que inclouen els premis “Flor Natural” amb un import de 4.000 euros al millor poemari de tema i metres lliures; “Poesia de tema religiós o ètic” amb un premi de 500 euros i “Poesia de tema patriòtic” dotat també amb 500 euros.

Per altra, hi ha els Premis Extraordinaris en què s’inclouen el “Premi de poesia Anna Rebeca” premiat amb 1.000 euros al millor poema d’almenys 70 versos de tema lliure escrit per un ciutadà de Nules, i el “Premi Poemari Infantil” amb 500 euros que guardona el millor poema de tema lliure adreçat a xiquets i xiquetes.

VII Premis d’Investigació i Divulgació

A aquests premis acompanyen per seté any els Premis d’Investigació i Divulgació entre els quals s’inclouen els guardons l'”Investigació Lingüística sobre el Valencià” patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb un premi de 2.000 euros; “Aspectes històrics del poble de Nules” amb un guardó de 500 euros que reconeix el millor estudi sobre qualsevol aspecte històric de la vila de Nules; “La vida social y económica de las villas romanas de Nules” patrocinat per l’empresa Grespania amb un import de 500 euros, i “Nuestros mayores: cómo sacar fuerza de la soledad” dirigit als majors de 60 anys i patrocinat per la Residència Verge de la Soledat que atorgarà un premi de 250 euros.

Alhora, se sumen altres premis com ara “La música valenciana d’abans i d’ara. Evolució històrica” organitzat per la Societat Musical Artística Nulera i amb un premi de 500 euros; “El paper fonamental del sector agroalimentari en temps de pandèmia” patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules amb un premi de 600 euros; “Efectos de la digitalización bancaria” de la Caixa Rural Sant Josep de Nules amb un import de 1.000 euros; i “Hábitos saludables, herramientas que favorecen una buena salud mental en la dinámica del trabajo” guardonat amb 1.000 euros i patrocinat per l’empresa local La Plana Granados Monlleó.

Quant als requisits formals per a les candidatures, els tres premis ordinaris hauran d’estar redactats en valencià, igual que el premi de recerca i divulgació “Investigació lingüística sobre el valencià”. La resta de premis de recerca i divulgació podran estar escrits tant en valencià com en castellà i han de complir els requisits següents: tenir una extensió mínima de 15 pàgines, utilitzar com a tipus de lletra la Times New Roman cos 12 i un interlineat d’1,5, a més de seguir les normes APA (American Psychological Association) per a les cites bibliogràfiques.

Finalment, cal destacar que el jurat estarà compost per personalitats rellevants del món de les lletres i de la cultura, i que podrà deixar premis deserts si considera que no hi ha cap obra que tinga prou nivell literari. Els textos que sí que hagen estat guardonats cediran els seus drets de propietat intel·lectual a l’Ajuntament de Nules si aquest ho sol·licita per fer edicions commemoratives dels Jocs Florals. Les bases estan disponibles al web de l’ajuntament www.nules.org

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari