Nules comença 'Supera't' per a persones en risc d'exclusió social

Nules comença 'Supera't' per a persones en risc d'exclusió social
01/12/2021 -

Per tercer any consecutiu Nules posa en marxa el Programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’Exclusió Social anomenat Supera’t a Nules i que va dirigit a persones en dificultats per a accedir al mercat laboral.

Aquest programa està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana. De fet, cal assenyalar que la localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’aquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

No obstant això, des de la Regidoria d’Igualtat i de Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, assenyala que “amb aquesta iniciativa promoguda pel Departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascú dels participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat, de manera que amb aquest nou projecte s’espera atendre a un total de 35 persones usuàries”.

De fet, per a desenvolupar aquest projecte s’ha contractat a dos psicòlegs, dues persones integradores socials, i una administrativa.

Així doncs, aquests professionals han pogut hui explicar en primera persona a la regidora d’Igualtat i de Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, les tasques i els objectius del programa juntament amb la coordinadora de la mateixa, Pilar Benlloch, i la coordinadora del Departament de Serveis Socials de l’ajuntament, M. Carmen Ripollés.

Les fases dels itineraris són: derivació de serveis socials al programa; informació i acolliment per l’equip de professionals; diagnòstic d’ocupabilitat i disseny d’itinerari personalitzat; formació i desenvolupament personal; participació activa; orientació i recerca d’ocupació; inserció sociolaboral i seguiment.

El Programa Supera’t a Nules es desenvoluparà en les dependències de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària de la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari