Nules constitueix el seu observatori LGTBI

És un òrgan amb el que es vol donar suport a aquest col·lectiu

Nules constitueix el seu observatori LGTBI
20/12/2020 -

L’ajuntament de Nules vol donar suport a aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de discriminació o d’agressió envers la seua identitat, orientació sexual o expressió de gènere. Per aquest motiu s’ha constituït a aquest municipi un observatori contra la LGTBIfòbia.

El propòsit d’aquest observatori és detectar i denunciar els delictes d’odi a Nules, donant suport tant a les víctimes com a les seves famílies en qualsevol tipus d’assessorament ja siga legal, psicològic o social. D’altra banda, pretén visibilitzar el col·lectiu i defensar els seues drets, des de l’educació en la diversitat promovent projectes educatius i socials que integren de manera transversal el col·lectiu donant així una perspectiva més real de la diversitat existent a la nostra societat.

L’observatori compta amb la participació dels departaments municipals de seguretat ciutadana, serveis socials, igualtat i joventut; així com amb ciutadania que pertany al col·lectiu, a l’àmbit de l’educació i també famílies homoparentals. I treballarà, de manera coordinada, amb els centres educatius, el centre de salut i el servei ORIENTA de Castelló.

Així doncs, en aquesta primera trobada s’ha destacat la importància de la formació específica del personal de l’ajuntament per a saber detectar les necessitats del col·lectiu, així com denunciar qualsevol agressió i donar un suport psicosocial a les víctimes i els seus entorns més pròxims com les aules educatives, centres de treball, o els espais d’oci.

A més, també s’ha començat a treballar en les actuacions i mesures que es vol posar en marxa el pròxim any “ja constituït l’observatori s’ha analitzat la situació a la nostra localitat i s’han aportat idees i mesures de caràcter transversal per a implementar el pròxim any. Un primer pas que es reprendrà en una nova reunió que tindrà lloc després de les festes nadalenques, en la que a més s’aprovaran les mesures que es duran a terme l’any 2021”, comenta l’alcalde David García.

Cal assenyalar que en els darrers anys els drets de les persones LGTBI, referit a persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, han experimentat importants avanços en diverses parts del món. No obstant això, les persones LGTBI continuen sent víctimes de violència i de discriminació.

Amb la constitució de l’Observatori contra la LGTBIfòbia l’Ajuntament de Nules compleix així amb la llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat Valenciana, d’igualtat de les persones LGTBI, la qual refereix que les administracions públiques han de garantir i promoure la defensa dels drets LGTBI, així com oferir suport en les denúncies contra els delictes d’odi i promoure la igualtat de drets i de tracte de totes les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari