Nules continua amb el programa 'Supera't' per a acabar amb l'exclusió social

Nules continua amb el programa 'Supera't' per a acabar amb l'exclusió social
07/10/2020 -

Per segon any consecutiu Nules posa en marxa el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’Exclusió Social anomenat Supera’t a Nules i que va dirigit a persones en dificultats per a accedir al mercat laboral.

Aquest programa està subvencionat per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana. De fet, cal assenyalar que la localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’aquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

“Amb aquesta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada l’inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascú dels participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat”, comenta la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

De fet per a desenvolupar aquest projecte s’ha contractat a 11 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, dos formadors per a l’ocupació i dos administratius.

Així doncs, alguns d’aquests professionals han pogut hui explicar en primera persona a l’Alcalde de Nules, David García, i a la regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura, les tasques i els objectius del programa juntament amb la coordinadora del mateix, Pilar Benlloch.

Com a peculiaritat del projecte de Nules cal destacar que cada una de les persones participants estarà acompanyada al llarg de tot el procés per tres o quatre professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats per a que puguen repercutir en la seua ocupabilitat.

Les fases dels itineraris són: derivació de serveis socials al programa; informació i acolliment per l’equip de professionals; diagnòstic d’ocupabilitat i disseny d’itinerari personalitzat; formació i desenvolupament personal; participació activa; orientació i recerca d’ocupació; inserció sociolaboral i seguiment.

El programa Supera’t a Nules es desenvoluparà fins al pròxim 31 de desembre en l’antiga Cambra Agrària en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari