Nules convoca els LXVII Jocs Florals Vila de Nules

El termini per a presentar treballs finalitza el pròxim 16 d’agost

Nules convoca els LXVII Jocs Florals Vila de Nules
06/05/2021 -

L’Ajuntament de Nules convoca la LXVII edició dels Jocs Florals Vila de Nules i els V Premis d’Investigació i Divulgació que tenen lloc a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa al mes d’octubre.

Així doncs, les persones interessades poden presentar els treballs corresponents a cadascuna de les categories fins al 16 d’agost, de manera directa o per correu postal certificat, al registre general del consistori.

De fet, des de la regidoria de Cultura s’ha treballat aquest any per a incorporar d’algunes novetats amb les quals es vol augmentar, més si és possible, la seua rellevància dins del món de lletres valencianes.

En aquest sentit, en la present edició serà una editorial especialitzada en publicacions en valencià l’encarregada de la promoció del certamen literari, i de l’edició i venda a llibreries i a biblioteques de l’obra guanyadora de la Flor Natural; també es vol potenciar els Premis d’Investigació i Divulgació que enguany comptaran amb la seua V edició, es tracta d’uns premis dedicats a l’estudi d’un tema específic relacionat amb aquesta terra i que enguany comptaran amb nous patrocinadors com les empreses Grespania i La Plana Granados Monlleó, al mateix temps que es recupera altres, que feia anys que no hi participaven, com ara l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

De manera que, la regidora de Cultura, M. José Esteban, assenyala que “s’ha fet un gran esforç per a difondre aquests certàmens literaris amb la intenció d’incrementar la participació d’autors i donar-li la rellevància que li correspon donat que es tracta d’una cita molt important per al món de les lletres valencianes”.

En relació als guardons emmarcats en els Jocs Florals Vila de Nules cal destacar els premis ordinaris Flor Natural, al millor poemari de tema i metres lliures dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec de l’editorial Neopàtria; Poesia de tema religiós o ètic dotat amb 500 euros; i Poesia de tema patriòtic premiat també amb 500 euros.

Els premis extraordinaris Anna Rebeca per a la millor composició d’almenys 70 versos de tema i metre lliures, amb autor fill de Nules o resident dotat amb 1.000 euros; i Poemari Infantil dotat amb 500 euros.

Per altra banda, la convocatòria dels Premis d’Investigació i Divulgació contemplen les categories “Investigació Lingüística sobre el valencià” dotat amb 2.000 euros i patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; “Aspectes històrics del poble de Nules” per un import de 500 euros; “La música en èpoques de pandèmia” patrocinat per la Societat Musical Artística Nulense amb 500 euros; “Històries dels magatzems de taronges de Nules” també dotat amb 500 euros i patrocinat per la SAT Cítrics de la Plana (CIPLA); “El paper fonamental del sector agroalimentari en temps de pandèmia” dotat amb 600 euros i patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules; i “Impacte de la digitalització en les Cooperatives de Crèdit” patrocinat per la Caixa Rural Sant Josep de Nules amb 1.000 euros.

Altres categories emmarcades en aquests premis són “Desplegament industrial ceràmic en Nules” dotat amb 500 euros i que patrocina Grespania; “Ser major en època de pandèmia” valorat en 250 euros i adreçat a persones majors de 60 anys que patrocina la Residència Verge de la Soledat; i per últim “El desenvolupament comercial i empresarial en Nules” que patrocina l’empresa La Plana Granados Monlleó amb 500 euros.

“Cal assenyalar que degut a la situació sanitària, l’any 2020 no es va celebrar l’edició corresponent, enguany es torna a convocar i s’ha previst que l’acte d’entrega dels premis tinga lloc l’1 d’octubre encara que s’organitzarà en funció de l’evolució de la pandèmia”, matisa Esteban.

Les bases es poden consultar al web municipal www.nules.es i en breu estaran disponibles a les xarxes socials de l’ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari