Nules diu prou a la violència masclista i organitza activitats reivindicatives

Nules diu prou a la violència masclista i organitza activitats reivindicatives
25/11/2020 -

Un any més l’Ajuntament de Nules organitza diferents activitats al voltant del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre. Precisament, en aquest dia s’ha sumat a la convocatòria “un minut per les víctimes” feta per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere a les institucions i entitats públiques, així doncs, l’alcalde de Nules, David García, i la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, juntament amb altres regidors de la Corporació Municipal han presidit a la porta del consistori aquest recordatori a les dones assassinades i supervivents en aquest any a Espanya.

Davant aquesta data la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives desenvolupa una programació amb l’objectiu de sensibilitzar i intentar frenar conductes masclistes mitjançant diferents activitats amb les quals es vol implicar els diferents sectors de la població, ”aquest any l’actual situació sanitària ens ha portat a fer una campanya de sensibilització mitjançant les xarxes socials a excepció del silenci per les víctimes que ha tingut lloc a la plaça Major amb les mesures recomanades per les autoritats sanitàries”, comenta la regidora responsable de l’àrea, Rosa Ventura.

Entre les accions principals que s’han organitzat per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere cal destacar la publicació del documental performance “No és no” amb testimonis del veïnat, música i art en directe.

A més, s’ha programat una escola online anomenada “Parlem de legislació en igualtat i violència estructural” per al dijous 26 de novembre.

Al llarg d’aquesta setmana s’han dut a terme també altres actes com ara l’enllumenat de la façana de l’ajuntament o la penjada d’una pancarta a l’edifici municipal.

També s’ha portat a terme el concurs de creació d’un llibre relat contra les violències masclistes anomenat “Darrere d’un et vull” que la presentació en línia serà dissabte 28 de novembre; i també es publicaran les il·lustracions que formaran part del mateix.

A l’igual que es projectarà un vídeo amb els treballs infantils “Frida, pintures amb valor” enviades per les famílies participants.

Aquesta programació ha comptat amb la col·laboració de l’ Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari