Nules impulsa la transparència i la participació sostenible amb més de 6.000 euros

Nules impulsa la transparència i la participació sostenible amb més de 6.000 euros
26/10/2021 -

En les últimes setmanes s’han portat a terme a la localitat de Nules diferents accions emmarcades en dues campanyes amb les quals es vol fomentar, per un costat la transparència pública i el bon govern, i per altra, la participació ciutadana en temes mediambientals i de sostenibilitat.

#SomTransparència i #IdeaJove són les campanyes que s’han desenvolupat des de l’Ajuntament de Nules i que han sigut una realitat gràcies a les subvencions atorgades per la Diputació Provincial de Castelló en col·laboració amb la Conselleria de Transparència i Participació. En concret, el consistori ha rebut 6.400 euros per a cadascuna d’elles, “ha sigut el primer any que s’han convocat aquest tipus d’ajudes i Nules ha aconseguit la màxima quantia d’acord amb el criteri de població. Així doncs, aquesta ajuda ens ha permés iniciar un treball important amb el qual s’ha pogut escoltar i detectar les necessitats del veïnat, entre altres qüestions importants per a millorar la gestió municipal. De fet, és el primer pas perquè aquesta nova iniciativa tindrà continuïtat”, explica el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, César Estañol.

Campanya de Transparència

Amb tot, des de l’Ajuntament de Nules s’ha fet hui balanç d’aquestes campanyes. De manera que en relació amb la campanya #SomTransparència s’ha posat èmfasi en les àrees d’economia local i ocupació, divulgació del patrimoni i projectes de present i futur en la localitat, “s’ha destinat un valuós esforç en conéixer les necessitats, inquietuds i propostes de la ciutadania en matèria d’informació de la gestió dels assumptes municipals com d’accés a les dades de caràcter públic que estan en l’ajuntament”, comenta el regidor de Transparència, Raúl García.

S’ha fet també un qüestionari en línia en el que han participat més de 100 persones i de les conclusions obtingudes es pot destacar que el 91 per cent de les persones enquestades afirmen que la transparència és molt o prou important; i que el 65,1% va assenyalar que la informació que reben de l’ajuntament és adequada.

Entre altres accions fetes en aquesta campanya cal destacar l’elaboració de cartells on s’inclouen codis QR amb informació de diferents àrees, i també s’ha gravat un vídeo en el qual hi col·laboren persones tant de l’ajuntament com de la societat local.

Campanya de Participació Sostenible

Per altra banda, la campanya de participació ciutadana #IdeaJove ha estat enfocada a la població de 12 a 18 anys. En concret, s’ha volgut conéixer les inquietuds i propostes dels joves del municipi en matèria mediambiental i de sostenibilitat.

El programa desenvolupat ha consistit en diferents visites als centres educatius del municipi com ara el Col·legi Nuestra Señora de la Consolación i l’IES Gilabert de Centelles, a més s’ha dissenyat amb una narrativa audiovisual amb la gravació de vídeos en la plataforma Tik Tok protagonitzats pels mateixos joves.

Davant açò, entre les principals propostes que transmeten els joves en aquesta campanya cal assenyalar l’increment del nombre de papereres en la via pública; la instal·lació de punts de càrrega d’aparells electrònics amb energia solar; reforçament del manteniment i ampliació de parcs públics; augment de zones per a vianants; i també proposen incrementar el nombre de carrils bici en la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari