Nules llança una campanya sobre la necessitat de la neteja de les miccions de mascotes en la via pública

S’estan repartint ampolles entre els propietaris dels gossos censats per a facilitar aquesta tasca

Nules llança una campanya sobre la necessitat  de la neteja de les miccions de mascotes en la via pública
26/11/2020 -

Mantindre Nules és cosa de tota la ciutadania, és el lema de la campanya que l’Ajuntament de Nules ha posat en marxa per a sensibilitzar als propietaris de mascotes de la necessitat de netejar les miccions dels gossos en la via pública.

En aquest sentit, des de la regidoria de Benestar Animal s’està impulsant una sèrie d’actuacions enfocades, principalment, a mantenir el poble net d’orins per aquest motiu s’està repartint, de manera gratuïta, una ampolla perquè els propietaris puguen netejar les miccions dels seus gossos. En principi, el consistori compta amb un total de 1.500 ampolles per al seu repartiment.

“La idea és que els propietaris de les mascotes censades puguen portar aquesta ampolla en els moments que traguen a passejar-les per les vies públiques i així netejar els orins dels gossos, aquesta ampolla cal omplir-la amb alguna solució sabonosa i amb unes gotetes de vinagre perquè siga efectiu”, comenta el regidor de Benestar Animal, Gabriel Torres.

Així doncs, s’ha enviat un escrit a cadascú dels propietaris dels gossos inscrits en el cens caní de l’ajuntament que hauran de presentar quan passen a recollir aquesta ampolla per l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), de dilluns a divendres en horari de 8 a 9 i de 14 a 15 hores.

No obstant això, en aquest escrit es recorda que l’ordenança municipal sobre tinença responsable, circulació i benestar d’animals de companyia del municipi de Nules contempla els llocs on està prohibit que els animals orinen i es recorda que la realització de miccions està autoritzada en la calçada, embornals, part inferior de les vorades de voreres o en els escocells dels arbres.

Al respecte l’alcalde, David García, assenyala que en les pròximes setmanes es portarà a terme una campanya perquè es conega la normativa, “a partir del nou any se sancionarà els incompliments d’aquesta ordenança amb multes que poden anar des dels 60 fins als 750 euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari