Nules portarà al ple de novembre un pressupost municipal de quasi 14 milions d'euros

Nules portarà al ple de novembre un pressupost municipal de quasi 14 milions d'euros
18/11/2021 -

13.801.504,63 euros és l’import previst per al pressupost del pròxim exercici 2022, una quantitat que s’ha incrementat en més de dos milions d’euros en relació amb el pressupost actual que compta amb una quantia d’11.964.417,50 euros, a causa de l’increment dels ingressos per la dinamització industrial del municipi i a la millora de l’economia local.

Així ho han manifestat l’alcalde de Nules, David García, i el regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre, en presentar la proposta que anirà al ple ordinari del mes de novembre per a la seua aprovació.

En aquest sentit, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Nules s’assenyala que aquest pressupost contempla en el Capítol II de Béns Corrents i Serveis amb partides de nova creació com la de Mascarell que comptarà amb 30.000 euros per a la realització d’activitats culturals i festives durant tot l’any; també es destina diners per a embelliment urbà, tradicions, benestar animal i infància.

Com a novetat, també s’incorporen dues noves línies d’ajudes dotades cadascuna amb 20.000 euros, per a obres d’accessibilitat d’una banda, i per un altre per a embelliment de façanes de titularitat privada. Així mateix, es continua apostant per les campanyes de dinamització comercial amb la marca “Activa Nules”.

Amb tot, el regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre, explica que s’espera que el deute municipal es rebaixe en 208.553,39 euros passant d’1.351.771,57 a 1.143.218,18 euros, “l’economia local comença a repuntar i una prova d’aquesta millora es troba en l’augment dels ingressos per les taxes de ICIO i d’IAE que ens permetran comptar amb un increment considerable de l’import dels comptes en l’any vinent, amb inversions reals per a la localitat, o amb l’increment dels fons per a la creació d’ocupació i per a Serveis Socials. És un pressupost real i factible concorde al moment actual i pensant en la recuperació econòmica de Nules”.

Un milió d’euros per a inversions

La proposta presentada de pressupost per a l’any 2022 contempla 1.097.070,41 euros per a inversions. De manera que, entre les actuacions que es preveu dur a terme cal destacar l’execució del PAI Alfondeguilla amb 587.070,41 euros; també es destina 200.000 euros per a la repavimentació i millora de la via pública; s’ha previst 170.000 euros per a millores en l’accessibilitat de la platja; i 110.000 euros per al reasfaltatge de camins rurals, entre altres.

Davant la qual cosa, l’alcalde David García, apunta que “tota la recaptació de l’IBI de rústica es destinarà a l’asfaltatge de camins rurals” a més comenta que “les inversions previstes per al pròxim exercici comptaran amb dues fases, ja que una vegada tancat el romanent la idea és destinar aqueixos diners a inversions, de fet s’està treballant ja en aquest sentit”.

La proposta de pressupost per a l’exercici 2022 serà tractada hui en les comissions informatives perquè puga ser aprovada en el ple que se celebrarà el pròxim 25 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari