Nules millora el proveïment d'aigua potable al carrer Sant Pasqual

Nules millora el proveïment d'aigua potable al carrer Sant Pasqual
09/03/2022 -

L’Ajuntament de Nules i FACSA complint amb el seu compromís de millora contínua, estan portant a terme actuacions de millora del servei de proveïment d’aigua potable d’alguns punts de la localitat.

En concret, el treball que s’està realitzant comprén la renovació de la xarxa del carrer de Sant Pasqual, a banda i banda d’aquest vial, entre l’avinguda de la Puríssima i el carrer de Santa Teresa, on es reemplaçarà més de mig quilòmetre de l’actual xarxa de PVC i 63 mm de diàmetre per una conducció nova de polietilé i 90 mm de diàmetre.

Així doncs, en el marc d’aquest projecte també es contempla la renovació de les voreres i la instal·lació d’un total de 26 noves vàlvules de seccionament de la xarxa, així com sis boques de rec i 80 escomeses domiciliàries de major diàmetre, que passaran de 25 mm de diàmetre actual a un nou de 32 mm, per adequar-les als usos actuals dels subministraments d’aigua potable, el que suposarà en la majoria de casos una millora en la pressió de subministrament per a les persones usuàries d’aquest carrer.

“Amb aquestes actuacions d’optimització de la xarxa, juntament amb les millores anteriors ja executades pel consistori i l’empresa concessionària, i d’altres accions de millora que s’estan estudiant es continua treballant per aconseguir un major control de tots els processos que intervenen en el servei de proveïment d’aigua i que aporten una millora en la qualitat i el control sanitari de l’aigua distribuïda”, comenta l’alcalde i regidor d’Obres i Serveis, David García.

Entre aquestes millores, a més de la renovació i ampliació de diàmetres en xarxes de distribució d’aigua potable, cal destacar la implementació de millores tecnològiques com ara les telecomunicacions aplicades a les dades de control de caudals per zones o sectors, o de les instal·lacions de potabilització i depòsits, que permeten un control en temps real de l’estat de funcionament de totes elles. De la mateixa manera, permeten un manteniment més eficaç i predictiu i un menor nombre d’avaries i fugues.

Tot això és fonamental per a la cura del medi ambient i dels aqüífers del subsòl, ja que s’optimitza l’ús dels recursos naturals del planeta, com ara l’aigua potable, que són limitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari