Nules millora la gestió i recollida de residus amb la implantació de nous contenidors

Nules millora la gestió i recollida de residus amb la implantació de nous contenidors
14/02/2023 -

L’Ajuntament de Nules millorarà la gestió i la recollida de residus amb la implantació de nous contenidors, en aquest sentit incorporarà noves bateries de contenidors que s’instal·laran en noves ubicacions.

De fet, a partir de la pròxima setmana començaran ja a implantar-se els nous contenidors tant a Nules com a Mascarell amb els quals es pretén facilitar el reciclatge domèstic al conjunt de la ciutadania.

Cal assenyalar que, per primera vegada, s’instal·larà a Nules contenidors d’orgànica, per tant, aquestes bateries de contenidors comptaran amb un total de cinc contenidors com ara el verd, per al vidre; el blau, per a paper i cartó; el groc, per a envasos; el marró, per a material orgànic; i el gris, per a la resta de residus.

“La idea és que entre els mesos de febrer i març s’instal·len aquestes bateries de contenidors, que a la població marítima ja es van començar a implantar la setmana passada”, comenta el regidor de Medi Ambient, César Estañol.

En concret, s’ha dissenyat una distribució que facilitarà al veïnat l’accés als diferents punts de recollida de residus, de manera que s’instal·larà un total de 200 bateries que es repartiran per tot el poble, davant dels 160 contenidors existents fins ara. No obstant això, cada domicili tindrà un punt de reciclatge com a màxim a 100 metres de distància.

Campanya de recollida d’orgànica

Amb tot, l’Ajuntament de Nules repartirà contenidors d’orgànica per a promoure la recollida d’aquesta matèria. De fet, posarà a disposició de tota la ciutadania d’un contenidor domèstic per a cada vivenda.

Així mateix, s’han programat quatre jornades perquè la gent vaja a recollir gratuïtament aquest contenidor, al mateix temps hi haurà sessions que serviran també per a explicar l’ús del mateix.

Les jornades tindran lloc al Saló Multifuncional els dies 21, 23 i 27 de febrer i 2 de març i comptaran amb tres sessions cadascuna en horari 18.00, 19.00 i 20.00 hores.

Així doncs, el contenidor d’orgànica es recollirà cada dia mentre que la resta de contenidors es recolliran com a mínim dues vegades per setmana.

“L’objectiu a curt termini és aconseguir l’any 2025 que el 55% dels residus del nostre municipi es puguen reciclar. Per aquest motiu, és fonamental conscienciar de la necessitat de reciclar des de casa”, matisa Estañol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari