Nules modifica la seua ordenança de trànsit i seguretat viària per a incloure els patinets

Nules modifica la seua ordenança de trànsit i seguretat viària per a incloure els patinets
09/12/2021 -

L’Ajuntament de Nules ha modificat l’Ordenança de Trànsit i Seguretat Vial per a incloure els vehicles de mobilitat personal amb la finalitat de garantir així una circulació segura i compartida amb la resta de persones usuàries de la via pública.

En aquest sentit, l’alcalde i regidor de Seguretat i Policia Local, David García, assenyala al respecte que “els patinets són cada volta més utilitzats com a mitjà de transport pels carrers de la nostra població, de manera que el que s’ha fet ha sigut regularitzar aquesta situació per a garantir la seguretat en les vies públiques del municipi, a més també s’ha adaptat aquesta nova circumstància a les instruccions de la Llei de Seguretat Vial”.

Així doncs, entre altres l’actual ordenança contempla que el conductor d’un vehicle de mobilitat personal haurà d’usar casc de protecció i es recomana també la contractació d’un segur de responsabilitat civil que cobrisca la responsabilitat derivada de la seua circulació.

Així mateix, els patinets podran ser registrats a l’Ajuntament a efectes d’identificació en cas de robatori, accident o estacionament indegut; a més per a poder circular hauran de tindre el certificat de circulació que garantisca el compliment dels requisits tècnics exigibles per la normativa nacional i internacional.

Per altra banda, la modificació també inclou articles relacionats amb el seu estacionament o l’ús de l’enllumenat reglamentari. De manera que, per als vehicles de mobilitat personal s’aplicaran totes les obligacions establides per a les bicicletes.

Amb tot, l’alcalde comenta que “des de la Policia Local s’està fent una campanya informativa per a la ciutadania donat que l’incompliment d’aquesta ordenança pot comportar sancions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari