Nules Negre rebrà la visita del director de la pel·lícula La estrategia del pequinés

Nules Negre rebrà la visita del director de la pel·lícula La estrategia del pequinés
31/01/2020 -

Nules torna a ser seu del Festival Castelló Negre (FCN), un dels més importants i reconeguts a escala nacional de literatura del gènere negre i policíac. En concret, Nules Negre tindrà lloc en aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa els dies del 7 al 14 de febrer.

És la quarta vegada que s’inclou la població de Nules en aquest festival, que se celebra a la província de Castelló des de l’any 2010 i que enguany celebra el seu desé aniversari, en el qual participen Castelló, Vila-real, Benicàssim, Peníscola i Orpesa; “es tracta d’un esdeveniment cultural de gran importància no sols a la província de Castelló, per la qual cosa és un orgull que Nules siga una de les sis localitats castellonenques que formen aquesta edició del Festival Castelló Negre. És una oportunitat per als nostres veïns i veïnes, i per als de la resta de municipis de la comarca de la Plana Baixa gaudir de diferents activitats gratuïtes en les quals rebrem la visita d’importants autors d’aquest gènere literari com ara Víctor del Árbol o Inés Plana. A més en aquesta edició tenim una programació variada que inclou literatura, il·lustració, arts escèniques i cinema”, explica la regidora de Biblioteca, Susana Tusón.

La primera de les activitats tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a les 20.00 hores, a la Biblioteca Municipal, i estarà protagonitzada per l’escriptor reconegut a escala internacional Víctor del Árbol, que presentarà en el Club de Lectura Cosas & Musas de Nules la seua obra Antes de los años terribles.

A més, el dissabte 8 de febrer la Biblioteca Municipal acollirà un microteatre amb Vicente Marco i Marina Lomar, “la programació dissenyada per a Nules Negre en aquesta edició és molt variada i està pensada per a tot tipus de públic”, comenta la responsable de la programació del Festival Castelló Negre, Patricia Artero.

L’altra de les autores que visitarà Nules en aquests dies és Inés Plana, que estarà a la Biblioteca Municipal el dimecres 12 de febrer participant en el Club de Lectura Cosas&Musas.

Dins de les activitats dedicades als més joves destaca la presència de l’il·lustrador Fran Ferriz, que compartirà els seus coneixements amb l’alumnat d’art de l’IES Gilabert de Centelles el divendres 14 de febrer. També protagonitzarà una activitat dirigida als escolars d’entre 8 i 12 anys que tindrà lloc aquest mateix dia a la Biblioteca Municipal.

L’activitat més important de la programació també es desenvoluparà el divendres 14 de febrer, es tracta d’un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula La estrategia del pequinés, al Teatre Alcázar, que comptarà amb la presència del seu director, Elio Quiroga, i un dels seus actors, Pepe Jové. Sobre això, Mónica Mira, presidenta de Cosas&Musas assenyala que “és una de les apostes més importants d’enguany, tindrem l’oportunitat de poder conversar amb el director d’aquest film i de conéixer el procés creatiu d’adaptació de l’obra original al cinema”.

Precisament, des de la Regidoria de Biblioteca es vol destacar la importància de la col·laboració del Club de Lectura Cosas&Musas en l’organització de Nules Negre i d’altres activitats relacionades en la promoció de la lectura i dels llibres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari