Nules i l'Orquestra Laudística Daniel Fortea editen la segona obra de la Daniel Fortea Plectrum Collection

La col·lecció es va crear en el 2019 amb la intenció de seguir amb la biblioteca que el guitarrista va promoure en l’any 1911

Nules i l'Orquestra Laudística Daniel Fortea editen la segona obra de la Daniel Fortea Plectrum Collection
03/01/2021 -

L’Ajuntament de Nules, mitjançant la regidoria de Cultura, i l’Orquestra Laudística Daniel Fortea han col·laborat en l’edició de la partitura Romances, per a incorporar-la en la Plectrum Collection que l’orquestra va crear l’any 2019 amb el suport de la institució local.

De manera que, amb l’edició d’aquesta partitura l’Orquestra Laudística Daniel Fortea amplia la col·lecció que va posar en marxa amb la intenció de crear el seu propi segell editorial, per a publicar obres actuals per a orquestres de plectre i per promoure un repertori original, agafant així el relleu de la biblioteca que creara el 1911 el guitarrista castellonenc Daniel Fortea.

La col·lecció es va inaugurar amb la partitura Imagens do Brasil, una suite de tres danses escrita pel guitarrista valencià José Manuel Expósito, i continua ara amb la recent incorporació de Romances, del compositor vila-realenc Rafael Beltrán Moner, autor de reconegudes sintonies i bandes sonores de TVE, per a la que ha treballat des del 1969. Ha escrit, a més, obres simfòniques, corals i de cambra, és membre fundador de la “Asociación de Compositores de Música para Audiovisual” i pertany a la “Asociación de Compositores Sinfónicos Valencianos”. El 2003 va aconseguir el primer guardó en el “III Premio Internacional de Música Electroacústica” instaurat per la Sociedad General de Autores y Editores.

Les partitures de la Daniel Fortea Plectrum Collection ja han arribat a orquestres de diferents països com ara el Japó, Alemanya o França.

Davant açò, la regidora de Cultura, M. José Esteban, assenyala que “és una iniciativa molt important per a seguir el llegat del mestre Daniel Fortea i des de l’ajuntament seguirem donant suport a l’orquestra perquè, a poc a poc, s’amplie aquesta col·lecció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari