Nules posa en marxa una campanya per a explicar com aconseguir premis per reciclar

Nules posa en marxa una campanya per a explicar com aconseguir premis per reciclar
02/05/2022 -

El veïnat de Nules podrà obtindre premis per reciclar les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes a través de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

Així doncs, per donar a conéixer RECICLOS i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran els dies 4, 5 i 6 de maig les principals zones de Nules.

Davant açò, el regidor de Medi Ambient, César Estañol, comenta que “amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge dels envasos de plàstic a través d’incentius, els veïns i les veïnes de la localitat podran rebre recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclen les llaunes i ampolles de plàstic de begudes als contenidors grocs. Així, en reciclar, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aquell moment com, per exemple, el projecte d’ajuda a la Fundació Tots Units”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Nules, la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, i la Diputació Provincial de Castelló, pretenen que els ciutadans i les ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les seues llaunes i ampolles de plàstic de begudes, fomentant-ne la circularitat i, alhora, contribuint a millorar el seu entorn més proper.

A més, els beneficis que aconseguisquen les persones que reciclen els podran destinar a ajudar en altres iniciatives ambientals i millorar encara més la natura de la Comunitat Valenciana.

De fet, la província de Castelló ha sigut la primera que ha apostat per la implantació de RECICLOS a nivell regional, sent Nules un dels municipis que compta amb aquest SDR.

Així funciona RECICLOS

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Nules només s’han de descarregar l’app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que volen reciclar abans de llençar-lo al poal. Un cop al carrer, quan acudisquen al contenidor groc amb la bossa d’envasos, l’han de dipositar i escanejar el codi QR que hi ha al contenidor.

Aquest SDR també compta amb màquines, en què els usuaris només han de dipositar totes les seues llaunes i ampolles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En ambdós casos, en fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguen disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclen més i millor els seus envasos, sinó que consumisquen de manera responsable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari