Nules presenta els nous plecs per a la contractació del servei de recollida de residus urbans

Nules presenta els nous plecs per a la contractació del servei de recollida de residus urbans
09/02/2021 -

L’Ajuntament de Nules renovarà, en breu, el contracte del servei de recollida i tractament de residus urbans davant el venciment de l’actual, per aquest motiu ha tret a licitació el nou plec que regirà aquest servei els pròxims nou anys.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’assenyala, al respecte, que aquest contracte és un dels més importants i de més envergadura per al poble de Nules, “de fet després de 10 anys amb el mateix contracte hem volgut que el nou plec contemple les deficiències detectades en tot aquest temps, per tant el procés ha sigut llarg donat que començarem a treballar en l’elaboració dels nous plecs al mes d’agost juntament amb els representants dels diferents grups municipals, perquè considerem que aquest és un servei molt important per a la població que ha de ser consensuat”, comenta el regidor, César Estañol.

Així doncs, en el ple celebrat a finals del mes de gener es va aprovar traure a licitació els nous plecs, de manera que les empreses interessades en presentar propostes, per a participar en el procés de la concessió del servei, tenen de termini fins al pròxim 10 de març.

No obstant això, Estañol considera que “amb aquests nous plecs tenim per davant reptes importants enfocats a millorar aquest servei mitjançant la incorporació de la recollida de residus d’orgànica d’obligat compliment per la normativa actual europea; l’altre objectiu s’emmarca en el compliment del PIR de la Comunitat Valenciana i de la reglamentació de la Unió Europea; a més d’intentar reduir la producció de residus amb la creació d’hàbits de consum o amb campanyes de conscienciació; i també és important la potenciació de l’ús dels punts nets com l’ecoparc”.

Per tant, el plec contempla diferents accions com ara la digitalització i informatització del servei per a poder saber en temps real les incidències i dates del servei en mires a millorar-lo; s’aposta fermament pel reciclatge i s’instal·larà bateries de contenidors fins a un total de 200 repartides per tota la població per a que en un mateix punt es puga tirar els diferents tipus de residus; i amb la incorporació del residu d’orgànica es vol que els domicilis compten amb un xicotet contenidor per a facilitar el reciclatge.

Per altra banda, s’anul·laran els contenidors soterrats i s’apostarà per contenidors més xicotets per a facilitar el seu ús; també es vol que els vehicles de recollida tinguen línies netes o renovables i que es redueixi el soroll actual.

S’aposta també per la formació i informació incorporant educadors mediambientals que treballaran de manera continuada per a l’ajuntament organitzant campanyes de sensibilització, principalment. A més, en relació a la recollida de voluminosos s’incrementarà els dies passant d’un dia al mes actual a un dia a la setmana.

“Amb aquestes mesures es busca minimitzar l’impacte mediambiental dels residus i es vol també aconseguir millorar l’imatge de la nostra localitat”, matisa el regidor de Medi Ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari