Nules pretén minimitzar l'impacte mediambiental dels habitatges de la Marjalería

Nules pretén minimitzar l'impacte mediambiental dels habitatges de la Marjalería
10/02/2022 -

L’Ajuntament de Nules està treballant conjuntament amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana la possibilitat de minimitzar l’impacte mediambiental dels habitatges de la zona de la marjaleria afectats per la llei de Sòl No Urbanitzable que data de l’any 2004.

En aquest sentit, el Director General d’Urbanisme, Vicent García Nebot, s’ha reunit hui a Nules amb el regidor d’Urbanisme, César Estañol, i amb els tècnics municipals per a tractar aquest assumpte.

En concret, el director general i els representants del consistori han consensuat criteris relacionats en el contingut de la Guia Orientativa per a la Minimització de l’Impacte Territorial, creada recentment per la Conselleria de Política Territorial, amb la que es pretén que els propietaris afectats tinguen una ferramenta enfocada a la minimització de l’impacte mediambiental, per a la possible regularització d’habitatges construïts en sòl no urbanitzable.

Davant açò, el regidor d’Urbanisme, César Estañol, assenyala que “el que es vol és ajudar, de manera individualitzada, a la minimització de l’impacte mediambiental de les edificacions que en l’actualitat estan ubicades en la zona de la marjaleria”.
Amb tot, des de la regidoria d’Urbanisme es destaca que paral·lelament a les gestions que es portaran a terme emmarcades en aquesta guia, el Pla Especial de la Marjaleria segueix els seus tràmits, “es tracta de dues accions diferents amb les quals es vol aconseguir un mateix objectiu”.

Més coordinació amb la conselleria

Per altra banda, la reunió ha servit també per a coordinar el treball conjunt entre la Conselleria de Política Territorial i l’Ajuntament de Nules.

De manera que, el Director General d’Urbanisme ha traslladat als tècnics municipals la predisposició de l’administració autonòmica a l’hora de millorar la coordinació entre les dues entitats per a agilitzar projectes de desenvolupament urbanístic mitjançant ferramentes i programes dissenyats amb aquest objectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari