Nules promociona en Fitur el valor patrimonial de les casetes de primera línia de les seues platges

Nules promociona en Fitur el valor patrimonial de les casetes de primera línia de les seues platges
23/01/2023 -

L’Ajuntament de Nules ha aprofitat la seua presència a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) per a promocionar i defendre el valor patrimonial de les casetes de primera línia de les Platges de Nules, unes edificacions amb unes característiques singulars que, a més, formen una façana litoral única a la Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu, l’alcalde, David García, juntament amb el regidor de Turisme i Patrimoni, Guillermo Latorre, i la regidora de Platges, M. José Esteban, han volgut donar a conèixer a Madrid aquestes casetes que compten ja amb més de 100 anys d’història.

Així doncs, l’alcalde, David García, ha destacat que en aquest any 2023 s’espera aconseguir la declaració de dues figures importants per a posar en valor i salvaguardar aquest patrimoni únic al territori valencià.

En aquest sentit, David García, recorda que a finals de l’any 2022 el ple va a provar la proposta de declarar Les Casetes com a Bé de Rellevància Local “una figura amb la qual es pretén evitar que les casetes desapareguen encara que l’aprovació definitiva depèn de la Generalitat Valenciana, de manera que en aquesta línia s’ha treballat per a aportar informes tècnics, acadèmics i professionals que donen suport a aquesta proposta”.

Per altra banda, també s’està a l’espera de la declaració com a “Lloc de Memòria Democràtica”, amb la qual es vol que aquesta figura contribuïsca a protegir la façana històrica de Les Casetes, a l’empara de la Llei 14/2017 de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari