Nules protegeix la seua Creu de Ferro

Nules protegeix la seua Creu de Ferro
11/01/2021 -

L’Ajuntament de Nules ha instal·lat una placa al costat de la coneguda Creu de Ferro per a evitar que les persones visitants la deterioren, al mateix temps que vol també donar a conèixer el motiu pel qual aquesta creu es troba en aquest lloc i que no és altre que recordar als milers de soldats morts en aquestes muntanyes durant la Guerra Civil.

En concret, en aquesta iniciativa han participat persones representatives dels tres municipis de la comarca de la Plana Baixa, Nules, la Vilavella i la Vall d’Uixó, que comparteixen l’itinerari, en els seus diferents termes municipals, que porta a aquest monument. Així doncs, han estat presents en la col·locació d’aquesta placa l’edil de Patrimoni de l’Ajuntament de Nules, Guillermo Latorre, i l’investigador local Miguel Ángel Sanz; Fernando Nebot, membre de l’Associació Muntanyes de la Guerra de la Vall; i el Cronista Oficial de la Vilavella, Joan Antoni Vicent.

El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, comenta al respecte que “la Creu de Ferro és un símbol de respecte cap a les víctimes de la contesa bèl·lica i tots els seus familiars. La creu preserva la seua memòria, i preguem als turistes i esportistes que eviten penjar-se o asseure’s en el monument perquè no acabe cedint”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari