Nules vol apropar als escolars la Història i el patrimoni locals

Presenta als centres educatius de la localitat un projecte per a incorporar a la programació docent

Nules vol apropar als escolars la Història i el patrimoni locals
06/07/2020 -

“Apropar el patrimoni a les escoles” és el títol de l’ambiciós projecte que la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Nules ha presentat als equips directius dels diferents centres educatius de la localitat i que té com a objectiu incorporar a la programació docent la història i el patrimoni locals.

Davant açò, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, ressalta que “l’idea és que des de menuts la gent de Nules conega on viu i què hi ha al seu poble, de manera que amb aquesta iniciativa es posa en valor el nostre patrimoni i llegat”.

Aquest projecte, comenta el regidor, “voldríem que començara ja el curs vinent, que es mantinga i millore en el pas dels anys, per a que pugam també traslladar-lo a les diferents escoles dels municipis del voltant”.

Així doncs, aquest projecte consisteix en unes eixides culturals de l’alumnat a les diferents ubicacions patrimonials com ara la vila romana del Benicató, els blocaus, el Museu de Medallística Enrique Giner o Mascarell. A més, també inclou tallers didàctics en els que l’alumnat tindrà que treballar tots aquests entorns locals.

En concret, aquest projecte es va tractar en la reunió mensual que dijous passat va celebrar la Comissió Tècnica de Patrimoni de Nules i que va tindre lloc al Museu de Medallística Enrique Giner per la commemoració del seu 25 aniversari.

La reunió va servir també per a parlar dels acords aconseguits amb la Parròquia de Nules; de la redacció d’un itinerari d’exposicions i activitats per a la commemoració del 25 aniversari del Museu de Medallística; es van tractar temes de l’actualitat turística i patrimonial de Mascarell; de les rutes patrimonials que ha preparat la regidoria de Patrimoni; o de la digitalització de l’arxiu històric de Nules, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari