Nules vol tornar a tenir òrgan a l'església arxiprestal

Des de l’ajuntament, la parròquia i algunes associacions locals s’estudiarà aquesta iniciativa

Nules vol tornar a tenir òrgan a l'església arxiprestal
18/04/2021 -

L’Ajuntament de Nules, la Caixa Rural Sant Josep, la Parròquia de Sant Bartomeu i de Sant Jaume i l’associació local “L’Orgue de Tots” treballaran conjuntament per a estudiar la possibilitat de dotar a l’església arxiprestal del municipi d’un òrgan.

De fet, aquesta setmana ha tingut lloc a la casa consistorial la presentació del projecte que pretén retornar la música tubular a l’església del poble, amb la incorporació d’un òrgan.

En concret, ha segut un representant de l’associació “L’Orgue de tots”, Vicent Flich, l’encarregat d’explicar aquest innovador projecte al regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, a la directora de la Caixa Rural Sant Josep, Marisol Ballester i al rector de Nules, Manolo Agorreta. De manera que, davant aquesta proposta, totes les entitats implicades s’han mostrat predisposades a col·laborar per a tirar endavant aquesta iniciativa, “per tant s’estudiarà aquesta possibilitat de retornar la música tubular a l’església, on segles enrere va tenir molta presència”, recalca Guillermo Latorre.

Des de l’any 1563 l’església arxiprestal de Nules havia tingut en el seu haver un orgue de tubs i, que amb el pas dels segles, fou reconstruït i ampliat per a la litúrgia. No obstant això, l’any 1938, en plena Guerra Civil, el temple va ser destruït pels bombardejos, i amb ells també l’orgue que es trobava al seu interior.

Ara, 80 anys després de la seua destrucció i sense poder disposar de música tubular a l’església del poble en tot aquest temps, l’associació local “L’Orgue de tots” abandera aquest projecte que pretén recuperar aquest instrument tan arrelat i característic de la localitat en segles passats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari