Nules recupera la cantata que va inaugurar el convent l'any 1717

Adquireix la digitalització de les imatges que formaran part de l’Arxiu Històric Municipal

Nules recupera la cantata que va inaugurar el convent l'any 1717
20/10/2021 -

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Nules ha fet efectiva la compra de les imatges digitalitzades de la cantata que l’any 1717 es va cantar per a inaugurar el Convent de la Sagrada Família de la localitat. En concret, són 17 imatges d’alta resolució que passaran a engrossir l’Arxiu Històric del municipi.

L’avís en xarxes socials d’un veí de Nules el passat mes d’agost va posar en sobre avís al regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, qui ràpidament es va posar en contacte amb l’Arxiu de la Catedral de València per a preguntar per la possibilitat de facilitar-los la peça digitalitzada.

Segons l’edil, “gràcies a que un veí va donar a conèixer el seu parador, hem agilitat els tràmits per a recuperar part de la nostra història, que per fi estarà a l’abast de totes les persones interessades en l’Arxiu Històric Municipal”.

La cantata es titula Al trofeu, al rumor i està escrita per José Pradas Gallén, un dels compositors més importants del barroc. La peça està composta per a dos cors de huit veus, amb baix continu d’arpa i ària solista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari