Nules registra catorze denúncies en els controls de gossos amb la prova de l’ADN

Al llarg de l’any 2019 s’han arreplegat un total de 91 mostres d’excrements

Nules registra catorze denúncies en els controls de gossos amb la prova de l’ADN
03/02/2020 -

Els controls de l’ADN caní realitzats al llarg de l’any 2019 pels agents de la Policia Local de Nules han donat positiu en catorze mostres. En concret, els controls s’han portat a terme els mesos de maig a novembre i s’hi han recollit un total de 91 mostres d’excrements. De manera que en aquest període els agents de la Policia Local han tramitat catorze denúncies a propietaris de mascotes per no tindre l’animal censat, per incompliment d’identificació animal o cens ADN, entre d’altres.

L’Ajuntament de Nules va començar el passat mes de maig els controls de gossos emmarcats en el nou cens caní que inclou l’ADN de les mascotes. Aquests controls preveuen les proves de mostres d’excrements de gossos arreplegats en la via pública, i també pretenen assegurar el compliment de l’ordenança.

Cal assenyalar que segons l’ordenança en vigor tots els propietaris estan obligats a censar el gos i també a fer la prova de l’ADN, “aquesta actuació ens permet mantindre el municipi net i salubre d’excrements canins perquè amb aquest mètode és possible identificar el propietari de l’animal que ha incomplint l’obligació d’arreplega d’excrements. A més, l’Ajuntament de Nules pretén tindre una ferramenta fiable per a protegir els animals ja que el cens caní genètic permet localitzar l’animal en cas de pèrdua, maltractament o abandonament”, matisa el regidor de Benestar Animal, Gabriel Torres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari