Nules reitera a Costes la regeneració de les seues platges

Nules reitera a Costes la regeneració de les seues platges
26/01/2021 -

L’Ajuntament de Nules ha exigit, una vegada més, a Costes que se porten a terme les obres de regeneració de les seus platges a la major celeritat possible, donat que cada volta són més els danys patrimonials que està patint davant la falta d’actuacions, “i que l’últim temporal marítim ha posat de manifest de nou la delicada situació del nostre litoral per la falta d’infraestructures de defensa suficients, sent cada any més patent la continuada regressió causada pel port de Borriana”, explica la regidora de Platges, M. José Esteban.

En aquest sentit, s’ha remés un escrit al Servei Provincial de Costes en el que, a més, s’assenyala que es va a plantejar presentar un procediment de responsabilitat patrimonial davant aquesta administració per aquests fets.

Així mateix, sol·licita informació sobre la resolució de les al·legacions presentades, en el mes de setembre de l’any 2019, al projecte d’estabilització de la Platja de les Marines, i sobre l’estat de l’expedient, “en tot aquest temps no hem rebut, per part del Ministeri, cap informació, per tant demanem còpia dels informes relacionats amb aquest projecte. Volem saber la situació en la que es troba en aquests moments, la previsió per als pròxims mesos, si s’ha resolt les al·legacions i les alternatives presentades per l’ajuntament”, matisa Esteban.

Per altra banda també s’ha traslladat l’ interès de l’institució local en saber si s’han realitzat els estudis d’impacte ambiental del projecte i de les alternatives plantejades en el seu dia.

Noves dunes

En un altre ordre de coses, l’Ajuntament de Nules ha sol·licitat a Costes que al llarg de l’any es porte a terme l’habilitació de les dunes pendents.

Cal recordar que l’any 2020, el servei provincial de Costes, en col·laboració amb l’entitat local, va habilitar una sèrie de dunes en el litoral de Nules “que considerem necessàries per a la renaturalització de les nostres platges i que poden servir com una mesura mínima de protecció,encara que insuficient davant la falta d’espigons”, apunta la regidora.

En concret, es demana l’habilitació de les dunes que es van quedar pendents el passat any en les zones paral·leles a Illes Columbretes i a l’avinguda de la Plana Baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari