Nules restaura el blocaus de la vieta

L’actuació compta amb una inversió total de 6.286 euros i la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana

Nules restaura el blocaus de la vieta
05/11/2020 -

Aquesta setmana han començat les obres de consolidació i adequació del blocaus de la Vieta, una actuació que compta amb una inversió total de 6.286,08 euros i la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana que ha atorgat a l’Ajuntament de Nules una subvenció de 3.771,65 euros.

En concret, en aquests dies s’ha procedit, per part de l’arqueòleg, a les mesures perimetrals del recinte i del vestigi bèl·lic i, juntament amb l’ajuda de dos persones voluntàries, i al buidatge de terra de l’interior del blocaus.

Després de la primera jornada, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, que va ser un dels voluntaris en els treballs de consolidació del blocaus, va assegurar que “aquest entorn porta més de 80 anys sense cap mena d’actuació. De fet, aquests treballs inicials, a més de fonamentals per a la seua conservació i posada en valor, ens han ajudat a comprendre com van aprofitar l’entorn, l’arquitectura del mateix blocaus i les seues vertaderes dimensions, que disten molt de les quals creiem en els inicis”. Aquests treballs, segons apunta l’edil, es prolongaran durant aproximadament deu dies, si el temps ho permet.

No obstant això, el projecte compta amb quatre fases: una primera intervenció arqueològica d’excavació i altra de neteja de vestigis, que són les que s’han portat a terme aquesta setmana; a les que seguirà el condicionament de la zona exterior per a embellir l’entorn; i per l’últim la senyalització del mateix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari