Nules restaurarà i consolidarà les maquinàries dels rellotges històrics

En col·laboració amb l’investigador francés Marc Voisot condicionarà els rellotges de l’Ajuntament i de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària

Nules restaurarà i consolidarà les maquinàries dels rellotges històrics
20/08/2021 -

L’Ajuntament de Nules, en vistes a donar a conèixer tot el seu ric patrimoni, pretén restaurar i consolidar les maquinàries dels rellotges situats a l’Ajuntament i a l’edifici de l’antiga Cambra Agrària. Per a tal fi, el Consistori comptarà amb l’ajuda de Marc Voisot, restaurador especialista en rellotges, obres mecàniques i metalls de la localitat de Dinan, a França.

Voisot, captivat pel patrimoni cultural i estil de vida de les Platges de Nules, està estretament vinculat a aquesta localitat fins el punt de convertir-la en la seua residència de descans. Al seu càrrec estan la conservació d’importants col·leccions de rellotges històrics dels museus de França o instruments científics de l’Observatori Astronòmic de Besançon. A més, col·labora en conferències i treballs de recerca en la Universitat de La Sorbonne de París i l’Institut National d’Histoire de l’Art de París (INHA).

Precisament aquesta setmana, es va realitzar una visita per part del regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, i dos membres de la Comissió Tècnica de Patrimoni, Manel Alagarda i Miguel Ángel Sanz, al costat de Marc Voistot per a valorar l’estat de tots dos rellotges i projectar la seua divulgació al públic en general.

Així doncs, els rellotges, obra de Manufactures Blasco, van ser adquirits per l’Ajuntament de Nules en la dècada de 1950 i, amb el temps, s’han automatitzat. No obstant això, la maquinària es conserva i és el coneixement del seu funcionament el que es pretén promoure.

L’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, destaca que “la intenció última és mantindre el llegat patrimonial de Nules amb la conservació d’aquests rellotges històrics. Nules té molt patrimoni desconegut que volem donar a conèixer i fer accessible a qualsevol visitant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari