Nules es planta en defensa de la regeneració de les seues platges

arxiu

Nules es planta en defensa de la regeneració de les seues platges
16/07/2021 -

Espigons ja! és el lema de les pancartes reivindicatives que diumenge, 18 de juliol, els veïns i les veïnes de les platges de Nules penjaran als seus habitatges per a exigir, una vegada més, la defensa i regeneració del litoral de Nules.

Així doncs, es realitzarà un nou acte reivindicatiu protagonitzat a més per una manifestació amb vehicles que xiularan recorrent tota la zona marítima.

No obstant això, el que es vol amb aquesta acció és exigir al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic la protecció urgent i immediata del litoral i del patrimoni natural, cultural i històric; també es sol·licita el compromís i suport de la Generalitat Valenciana en la reivindicació davant el Govern d’Espanya de la defensa i protecció del litoral de Nules.

Al mateix temps que es reclama també a la Generalitat Valenciana que assumisca la seua responsabilitat i actue en conseqüència davant la desprotecció que presenta el litoral de Nules degut als efectes adversos provocats per les infraestructures portuàries.

Davant açò, s’insta al Servei Provincial de Costes de Castelló, com departament visible del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic en la nostra província, a intensificar la col·laboració amb la institució municipal de Nules.

Cal recordar que des de la construcció del port de Borriana, a finals dels anys vint del segle passat, i les successives ampliacions fetes, sense la realització d’actuacions de defensa del litoral de les platges de Nules durant dècades, la regressió de la costa de Nules ha provocat la pèrdua de centenars d’hectàrees de sòl del terme municipal, perjudicant propietats públiques i privades.

“S’han repartit més de 1.000 pancartes i la idea és que la gent isca al carrer amb els seus vehicles, sempre respectant les mesures sanitàries, per a fer soroll per les avingudes de la nostra platja”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

De manera que, s’ha previst que les persones participants es concentren a les 19.45 hores amb els seus vehicles a l’esplanada de la 9Bast per a eixir a les 20 hores a recórrer la zona marítima.

Aquesta iniciativa es porta a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Nules, l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, el moviment “Platges de Nules. Associació per la defensa del patrimoni cultural i natural”, i l’Associació de Veïns de la Platja de Nules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari