Nules s'uneix contra la violència de gènere amb diferents campanyes de sensibilització

Nules s'uneix contra la violència de gènere amb diferents campanyes de sensibilització
19/11/2021 -

Un any més l’Ajuntament de Nules, mitjançant la regidoria de Polítiques d’Igualtat, se suma a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre, amb la programació de diferents actes i activitats.

Enguany s’ha apostat d’una manera ferma pel desenvolupament de diferents campanyes de sensibilització de la ciutadania. En aquest sentit, amb la col·laboració del Consell Municipal per a la Igualtat en l’Educació de Nules, s’estan portant a terme diferents accions en els centres educatius de la localitat, de manera que, entre altres, l’artista Barbiturikills impartirà un taller de pintura amb spray per a la realització de murals amb l’objectiu de fomentar la igualtat de tracte i la no violència entre l’alumnat.

Així mateix, el col·legi la Consolación i l’IES Gilabert de Centelles albergaran una exposició d’Isonomia.

Per altra banda, s’està treballant tant amb l’alumnat com amb associacions i col·lectius locals una altra activitat consistent en la realització de papallones de paper per a penjar-les a les façanes o llocs públics per a donar visibilitat a aquesta data.

A més, el pròxim 22 de novembre es posarà en marxa una altra campanya anomenada “Lliures i Fortes” que consta de 4 cartells que es posaran a les marquesines de Nules, de les platges i de Mascarell, “amb aquesta campanya intentarem conscienciar d’una manera molt visual sobre el problema de la violència de gènere, i sobretot volem que tothom tinga accés al telèfon 016”, comenta la regidora de Polítiques d’Igualtat, Rosa Ventura.

Amb tot, la programació inclou dos actes principals que tindran lloc a la plaça Major. Dilluns, 22 de novembre, a les 19 hores tindrà lloc una concentració silenciosa per a recordar a les víctimes de violència masclista del passat any, “serà un silenci durant el qual es recordaran a les 37 dones i 3 menors assassinats l’any 2021 i en el seu record es penjaran papallones, a més també es penjarà una pancarta al balcó de l’ajuntament i s’il·luminarà la façana”, comenta Rosa Ventura.

El dijous, 25 de novembre, a les 12 hores es llegirà el manifest institucional i hi haurà una taula informativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari