Nules serà un any més la seu del festival Castelló Negre

Nules Negre tindrà com a novetats una exposició fotogràfica i una activitat on els escolars del poble seran els protagonistes

Nules serà un any més la seu del festival Castelló Negre
13/04/2021 -

Nules serà, un any més, una de les seus del Festival Castelló Negre (FCN), reconegut a escala nacional i un dels més importants en l’àmbit de la literatura del gènere negre i policíac. En concret, Nules Negre se celebrarà en aquest municipi de la comarca de la Plana Baixa els dies del 16 d’abril al 2 de maig.

De fet, per cinqué any consecutiu, la població de Nules està inclosa en aquest festival, que se celebra a la província de Castelló des de l’any 2010, i que en aquesta 12a edició, els municipis que participen, a banda de Nules, són Castelló, Vila-real, Benicàssim, Peníscola i Orpesa, “després d’un any molt complicat i difícil per a tots, tornem a poc a poc a la normalitat i a tindre agenda cultural, perquè la cultura és sanadora i la necessitem. Estem orgullosos de què el nostre poble acolleixca un festival cada volta més arrelat en la nostra província i ens il·lusiona de manera especial, ja que ofereix una programació variada i de molta qualitat amb actes per a tots els veïns i per a totes les edats. A més, hem volgut que aquest any la programació viatge pels distints edificis emblemàtics del nostre poble”, assenyala Susana Tusón, regidora de Biblioteca.

El festival donarà inici amb una de les activitats més importants i innovadores: com és l’exposició fotogràfica “Lo que ves no siempre es lo que es”, de Franc Ortiz, en la que participen alguns dels comerços del poble. Els quals tindran penjada una fotografia acompanyada d’un incorrelat relacionat amb la novel·la negra. Entre les particularitats d’aquesta activitat cal destacar que els textos estaran escrits per gent del poble que no té relació amb el món de la literatura i que sorprendran els seus veïns. A més, s’oferirà un itinerari per a facilitar la localització dels comerços que formen part de l’activitat.

Un altre dels actes més destacats i també nou en la programació, on els escolars seran els protagonistes, és l’activitat anomenada “El misterio de los seres mutantes”, que comptarà amb la col·laboració de l’escultor, José Antonio

Collado. Es tracta, doncs, d’una activitat que es realitzarà en els centres educatius que ho sol·liciten on “es respectaran els protocols sanitaris dels centres”, segons ha assegurat Mónica Mira, delegada de Nules Negre i presidenta del Club de Lectura Cosas & Musas.

En aquesta activitat, l’alumnat durà a terme una sèrie de proves per a crear una història interactiva. Per a finalitzar, entre els centres educatius que participen es sortejarà una de les obres de Collado.

Per altra banda, el divendres 23 d’abril, es projectarà el curtmetratge “La chica a la que no supiste amar”, adaptació de l’obra de Marta Robles, al Mercat Municipal. Aquest visionament tractarà sobre la prostitució i el càncer de mama i a Nules tindrà lloc la seua estrena a escala nacional, en acabar es farà un debat amb l’autora del llibre i la directora del curt.

En l’àmbit literari, Nules Negre comptarà també amb altres tres reconegudes escriptores, com són Graziella Moreno, Pepa Bueno i Mónica Mira, i que presentaran les seues últimes obres. Aquests actes comptaran amb la col·laboració del Club de Lectura Cosas & Musas i tindran lloc tant a la Biblioteca Municipal com al Mercat Municipal.

Finalment, el festival acabarà el dia 2 de maig amb una narració teatralitzada de relats curts, on Marta Vicent i Javi Alfonso seran els encarregats de posar veu. Aquestes narracions comptaran amb històries d’autors clàssics del gènere negre, com Edgar Allan Poe. L’acte tindrà lloc al Museu de Medallística “Enrique Giner”.

El festival de Nules compta amb el programa més complet de tot Castelló Negre i Patricia Artero, programadora del festival, comenta al respecte que “la programació de Nules d’aquesta edició compta amb la incorporació d’activitats noves en àrees com la fotografia o les dedicades als més menuts que es realitzaran a les escoles”.

Tota la informació sobre el festival es pot trobar al web www.castellonegre.es i l’aforament de cadascú dels actes és limitat amb reserva prèvia de plaça.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari