L'observatori LGTBI de Nules es coordinarà amb les oficines Orienta de la Generalitat

L'observatori LGTBI de Nules es coordinarà amb les oficines Orienta de la Generalitat
16/10/2020 -

L’Observatori LGTBI de Nules col·laborarà amb les oficines Orienta de la Generalitat Valenciana, així s’ha acordat en la reunió que han mantingut recentment representants de les dos entitats.

Per tant, des de l’Observatori LGTBI de Nules es treballarà en coordinació amb les oficines Orienta, “hi haurà una col·laboració permanent entre l’administració local i l’autonòmica en temes que afecten a aquest col·lectiu, mitjançant l’observatori i les oficines Orienta, en matèria d’assessorament principalment. De manera que informaren a la ciutadania dels serveis que ofereix aquesta oficina”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Orienta és un servei d’assessorament i recolzament a persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI, així com a les seus famílies i persones pròximes, que requereixen una atenció específica i adequada a les seus necessitats. També ofereix informació i assessorament a professionals i a administracions públiques que ho requereixen.

Cal recordar que Nules va crear un Observatori Local contra la LGTBIfòbia fa uns mesos. Es tracta, per un costat, d’una taula de coordinació entre diferents departaments de l’Ajuntament de Nules com ara l’Alcaldia, Igualtat, Serveis Socials, Educació o Policia Local, i de representants del col·lectiu LGTBI de Nules; i per altre, d’una oficina d’atenció i acompanyament en diferents processos relacionats en temes que afecten a aquest col·lectiu, “en definitiva el que es vol amb aquesta iniciativa és garantir que Nules siga efectivament un poble obert, divers i tolerant on no tinga cabuda cap tipus de discriminació per qüestió d’orientació sexual o identitat de gènere, entre altres”, matisa la regidora d’Igualtat, Rosa Ventura.

Entre les funcions inicials que desenvolupa l’observatori local es troba l’atenció jurídica, psicològica i tècnica especialitzada de les víctimes de delictes d’odi per motius d’orientació sexual i d’identitat o expressió de gènere que tinguen lloc a Nules; realització d’un seguiment i registre d’incidents d’odi en el municipi; promoure la realització d’informes, publicacions, seminaris o ponències per a mostrar la realitat del col·lectiu LGTBI en Nules; proposar i organitzar activitats de sensibilització per a l’eradicació de la violència que pateixen algunes persones en l’àmbit educatiu principalment per motius d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere; a més de promoure la formació del personal tècnic de l’ajuntament i de la Policia Local en matèria de delictes d’odi o coordinar accions amb la comissió d’igualtat de l’ajuntament, associacions LGTBI i altres observatoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari