Nules treballa en la identificació de nous vestigis de la Guerra Civil

Nules treballa en la identificació de nous vestigis de la Guerra Civil
22/09/2020 -

L’Ajuntament de Nules segueix treballant en la localització i identificació de nous vestigis de la Guerra Civil per a que puguen ser declarats com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

En aquest sentit, un grup d’experts del pas de la Guerra Civil pel municipi de Nules en la Batalla de Llevant, conformat per Joan Antoni Vicent Cavaller, cronista de la Vilavella, Carlos Mallench i Fernando Nebot, de l’Associació Les Muntanyes de la Guerra de la Vall d’Uixó, i Julian Clausín, Josep Romero i Miguel Ángel Sanz, investigadors locals, juntament amb el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Nules, Guillermo Latorre, han visitat tot el terme del municipi amb l’objectiu d’identificar i valorar si les 18 estructures trobades pertanyen a l’esmentat període.

L’edil apunta que “aquesta visita és molt important per a donar-li força i impuls a l’informe que hem presentat a la Conselleria per a aconseguir que aquests vestigis siguen considerats com a Bé d’Interès Cultural (BIC)”.

I és que, amb el front de guerra obert durant més de huit mesos en el terme de Nules, el municipi compta amb una gran quantitat de construccions bèl·liques.

El regidor de l’àrea no descarta trobar més estructures “perquè manegem informació que així ho corrobora. Tenim en possessió un document de l’Arxiu General Militar d’Àvila, datat en 1938, on s’enumeren fins a 24 construccions. El nostre deure és continuar buscant eixes sis que ens falten”, afirma Guillermo Latorre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari