Obres Públiques iniciarà a l'inici de l'any les obres per a restablir el trànsit en la CV-195 a Zucaina

Les obres, la inversió de les quals ascendeix aproximadament a 520.000 euros, tindran una duració de tres mesos

Obres Públiques iniciarà a l'inici de l'any les obres per a restablir el trànsit en la CV-195 a Zucaina
17/12/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst iniciar a l’inici de l’any les obres per a restablir el trànsit en la CV-195 a l’altura del paratge de l’ermita de Santa Ana en el terme municipal de Zucaina, en garantir la seguretat viària d’aquesta carretera. Les obres, la inversió de les quals ascendeixen aproximadament a 520.000 euros, tindran una duració de tres mesos.

En concret, s’escometran el condicionament i estabilització d’un talús que presenta greus problemes d’inestabilitat a l’altura del punt quilomètric 35+300 en el marge esquerre de la via. Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions de conservació i manteniment que duu a terme la Conselleria en les carreteres de la província de Castelló.

Actualment el trànsit en aquesta carretera està restringit pel perill de despreniments, per la qual cosa amb l’estabilització del talús es podrà restablir la lliure circulació de vehicles amb uns nivells òptims de seguretat viària, en eliminar el risc de caiguda de pedres de gran grandària.

La CV-195, que pertany a la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana, té en el tram de l’actuació un trànsit de 269 vehicles/dia. Aquesta carretera uneix Zucaina i Montanejos, i serveix de via de comunicació per a molts veïns i veïnes en els seus desplaçaments diaris per a acudir als seus llocs de treball, així com per al transport d’escolars entre totes dues localitats.

A més, aquesta via és molt utilitzada pels usuaris i usuàries que accedeixen des de la província de València a la de Castelló, o al revés, ja que connecta amb l’autovia A23.

D’acord amb els estudis geològics i geotècnics realitzats, l’actuació s’executarà en tres fases successives. En la primera es procedirà a derrocar de manera controlada els blocs inestables de diferents dimensions la caiguda de les quals sobre la calçada podria suposar un perill per a la seguretat viària.

En la segona fase s’executarà un mur dempeus de talús que evite la invasió de la calçada per part dels elements despresos de menor grandària. Finalment, s’instal·laran sistemes de malles de triple torsió i dinàmiques ancorats en el talús, la funció del qual serà evitar que les roques que es desprenen de l’alt del talús no aconseguisquen la calçada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari