Huit municipis de Castelló fan la declaració de la renda gratis i presencialment

Es tracta d’una mesura impulsada per l’Agència Tributària Valenciana per a combatre el despoblament

Huit municipis de Castelló fan la declaració de la renda gratis i presencialment

Huit pobles de la província de Castelló comptaran amb un servei gratuït personalitzat i presencial per a presentar la Renda 2021, una campanya que es posarà en marxa el pròxim 1 de juny en seus temporals amb personal especialitzat, segons ha informat la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Aquesta iniciativa la durà a terme la conselleria a través de l’Agència Tributària Valenciana (ATV) amb l’objectiu no sols de facilitar la declaració, sinó també per a combatre la despoblació, ja que part d’aquestes seus temporals estarà en municipis en risc de despoblació. Amb aquest complement a les 25 seus de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) en la Comunitat Valenciana, el doble de població podrà ser atesa i s’augmentarà el temps que cada agent puga dedicar a la ciutadania en les seues consultes, segons explica la directora de l’ATV, Sonia Díaz.

Les huit oficines temporals es troben a Morella, Sant Mateu, Benicarló, Vistabella del Mestrat, l’Alcora, Montanejos, Castelló de la Plana i Segorbe, que s’uneixen així a les tres oficines de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

“Després de dos anys en què a causa de la pandèmia només podíem oferir el servei d’atenció personalitzada per telèfon, per fi podem tornar a ajudar a tots els contribuents a resoldre els seus dubtes i presentar la seua declaració de manera presencial“, assenyalava el ja exconseller d’Hisenda, Vicent Soler – amb la remodelació del Consell, l’actual és Arcadi España -, durant la presentació de la campanya a l’Alcora.

Discriminació positiva fiscal

Aquesta campanya de la renda és la primera en la qual els veïns i veïnes de municipis catalogats com despoblats comptaran amb una deducció autonòmica de 300 euros en el tram de l’IRPF, que en funció de les càrregues familiars podria elevar-se fins als 540 euros.

També s’han habilitat una sèrie de deduccions per als qui han posat en marxa negocis en zones en risc de despoblació per a reactivar la seua economia. En concret, es permetrà a les persones contribuents deduir-se en la quota íntegra autonòmica el 30% de les quantitats invertides durant l’exercici en els seus negocis, amb un límit de 6.000 euros i un benefici fiscal d’un 15% addicional, és a dir, fins als 9.000 euros, quan les persones titulars tinguen també el seu domicili fiscal en aquests municipis.

Dates campanya de la Renda 2021 Castelló

Quant a les dates per a la campanya de la Renda 2021 a Castelló, l’inici de l’atenció personalitzada en les huit seus temporals comença l’1 de juny, igual que en totes les oficines presencials de l’AEAT. El 26 de juny ja pot sol·licitar-se la cita prèvia per a aquests espais.

El passat 6 d’abril es va iniciar el termini per a presentar la Renda de 2021 a través d’internet, mentre que el 5 de maig va començar el termini per a fer-lo via telefònica.

El pròxim 27 de juny serà la data límit per a la domiciliació a ingressar i el 30 de juny finalitzarà la campanya de la renda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari