L'oci nocturn castellonenc, a l'espera per a alçar les seues persianes de dia com l'hostaleria

Dos-cents locals de la província esperen la publicació del decret al DOGV que els permet obrir

L'oci nocturn castellonenc, a l'espera per a alçar les seues persianes de dia com l'hostaleria

Després de molts mesos amb la persiana baixada, representants de l’oci nocturn i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord i obriran les portes prestant serveis d’hostaleria. Una solució que es va anunciar divendres passat després de tres reunions entre l’executiu valencià i el sector, que va arribar a organitzar una acampada per a aconseguir que la seua reivindicació tinguera resposta. Així, 200 negocis de tota la província i les 1.000 famílies que hi ha darrere van aconseguir la llum verda per a la seua reobertura a partir d’aquest dimecres, però al no publicar-seel decret en el DOGV que fa efectiu aquest permís, es mantenen entre la incertesa i l’espera.

La pandèmia del coronavirus ha colpejat a tota la societat i al teixit econòmic, però sens dubte el de l’oci nocturn ha sigut un dels més perjudicats. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en reiterades ocasions ha mantingut que no podia reobrir-se perquè la majoria de brots de coronavirus en la Comunitat Valenciana es produeixen en l’àmbit social – al voltant del 92% – per les reunions amb amistats i familiars. I algunes males praxi en discoteques han sigut el focus de brots de gran magnitud, com el de la discoteca Ébano a Peníscola.

Sense anar més lluny, fa a penes una setmana, en una visita a Gandia la titular de Sanitat va assenyalar que l’acord del tancament total de l’oci nocturn era “inamovible”, en línia amb la decisió que es va adoptar a l’agost en el Consell Interterritorial, encara que va destacar que no anava a pronunciar-se més sobre aquesta qüestió per estar fóra de les seues competències. “Nosaltres no la regulem – l’activitat econòmica -, el que obliguem és al compliment de les mesures d’aquella activitat econòmica que estiga en funcionament i haurà de complir-les rigorosament”, va insistir.

No obstant això, després de tres reunions entre representants de l’oci nocturn i de la Generalitat Valenciana, aquest dimecres 9 de desembre els locals es va anunciar que podrien prestar els mateixos serveis que l’hostaleria, com havien reivindicat. Com no, comptaran amb les mateixes restriccions d’aforament que restaurants i bars. No obstant això hui, 9 de desembre, la resolució que els dóna empara legal amb la publicació en el DOGV no s’ha produït fins al moment.

En concret, els pubs castellonencs obriran les seues portes de 12.00 hores del migdia a 00.00 hores de la nit, mentre que els locals de llicència de discoteca o sales de concert ho faran entre les 17.00 hores i les 00.00 hores. A més, es permetrà que organitzen activitats culturals adaptades als protocols covid, encara que sense pista de ball.

Ajudes de la Diputació

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s’ha referit en diverses ocasions a aquesta qüestió i ha deixat clar que des de l’administració provincial s’anaven a mobilitzar per a ajudar-los en la seua reobertura. Així, va crear una mesa de diàleg amb professionals de l’oci nocturn de la província en la qual també van participar la diputada de Turisme, Virginia Martí, i els portaveus dels grups representats, el PSOE, PP, Compromís i Ciutadans.

“Mediarem amb la Generalitat Valenciana per a respondre a aquest tancament total”, va assenyalar fa uns mesos Martí, amb l’objectiu no sols de reactivar aquest sector, sinó d’acabar amb els botellons i les “festes incontrolades” que s’estan produint després del seu tancament.

Així, durant la presentació del pressupost de 2021 de la Diputació de Castelló, el president va destacar que el Pla Reactivem, amb una partida de 5 milions d’euros, oferirà ajudes a pimes i autònoms, inclosos els empresaris i empresàries de l’oci nocturn, tal com es va ressaltar. “Vam dir que estàvem treballant amb els serveis tècnics de la casa per a trobar fórmules que permeteren l’articulació d’aquesta mena d’ajudes i és el que hem fet”, va defensar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari