Onada de calor a Castelló amb fins a 37 °C el cap de setmana

L’interior sud és el que més patirà les altes temperatures, que seran especialment elevades el diumenge, segons Aemet

Onada de calor a Castelló amb fins a 37 °C el cap de setmana

Encara que les temperatures han pujat en els últims dies, en els dies que queden de setmana hi haurà onada de calor a Castelló amb termòmetres que marcaran fins a 37 °C en alguns municipis el diumenge. Així ho prediu l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que marca un augment progressiu de les màximes i les mínimes des d’aquest dimarts.

D’acord amb les primeres prediccions de l’Aemet, el conjunt de la província tindrà temperatures molt elevades per a les les dates en les quals estem i els castellonencs sentiran que estan pràcticament a l’agost, especialment els que es troben a l’interior sud de la província.

Aquest dimarts, a partir del migdia s’espera que els termòmetres vagen marcant més temperatura, rondant els 30 °C en pràcticament tota la província, encara que especialment a l’interior sud. Una predicció molt similar a la d’aquest dimecres, on localitats com Segorbe podrien aconseguir els 34 °C de màxima i els 17 °C de mínima.

El cap de setmana s’espera encara més calorós per als i les castellonenques. Les primeres previsions de l’AEMET per a aquest dissabte adverteixen de mínimes que superaran els 20 °C al llarg de les comarques i municipis com Segorbe, Assuévar, Montanejos, l’Alcora o Atzeneta arribaran als 34 °C. Castelló de la Plana podria registrar 33 °C i la resta de municipis de costa tindran temperatures que oscil·laran entre els 20 °C i els 31 °C. Onda serà la que a priori més patisca la calor amb temperatures de fins a 35 °C.

I per a finalitzar la setmana, el diumenge aquests 35 °C no seran anecdòtics, ja que s’estendran a municipis com l’Alcora, Assuévar, Figueres o Begís. De fet, Montanejos podria arribar als 36 °C i Segorbe als 37 °C. La costa tindrà temperatures més suaus encara que també superaran els 30.

Davant aquesta onada de calor inusual en un mes de juny, es recomana evitar les eixides a zones sense ombra durant les hores de més calor, mantindre una bona hidratació i vestir peces de vestir fresques i que transpiren. Mesures que han de complir especialment els grups més vulnerables, com les persones majors o els xiquets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari