L'any 2021 porta més rebaixes fiscals per als veïns i empreses d'Onda que s'estalviaran 1,5 milions d'euros

El govern municipal continua amb la revolució fiscal i baixa l’IBI al 0,65% durant aquest any i fixa el 0,61% per a 2022

L'any 2021 porta més rebaixes fiscals per als veïns i empreses d'Onda que s'estalviaran 1,5 milions d'euros
02/01/2021 -

L’any 2021 porta una nova baixada d’impostos a tots els veïns d’Onda. De fet, la rebaixa tributària es farà sobre el mateix gravamen de l’IBI, que per segon any consecutiu es reduirà. En 2020 ho va fer del 0,72 al 0,68% i en 2021 es quedarà en el 0,65%. L’objectiu del govern municipal que lidera Carmina Ballester és arribar a 2022 amb una quota fixada en 0,61%, la qual cosa suposarà una rebaixa del 15% respecte a l’inici de legislatura.

Sobre aquest tema, el regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, explica que la rebaixa d’aquest any del 5% “s’efectuarà sobre una quota que ja era la més baixa de la història d’Onda”. “És el moment de redoblar esforços per a ajudar als autònoms i a les famílies, i incentivar el consum i l’arribada d’inversions”, ha afegit.

De fet, “es preveu una baixada d’1,5 milions menys de recaptació respecte a l’any 2020 atés que baixa la recaptació per l’IBI, pel qual deixarà d’ingressar 870.000 euros, a més de l’ICIO, IAE i altres taxes als veïns i empreses. A més, en 2021 el consistori tampoc recaptarà per ocupació de terrasses tal com es va comprometre amb els hostalers per a ajudar-los a tirar endavant en aquesta situació difícil”, ha destacat el regidor.

Cal recordar que en l’últim Ple de l’Ajuntament d’Onda es va aprovar la bonificació en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a dues grans empreses que han triat Onda per a instaurar-se i créixer. En total, totes dues mercantils, que s’assenten en el polígon Sud-13, s’estalviaran 541.916 euros gràcies a aquesta ordenança fiscal.

En aquesta línia, Aguilella ha apuntat que “en aquest equip de govern treballem des del primer dia per facilitar la burocràcia i incentivar l’arribada de noves inversions que es tradueixen en ocupació. Gràcies a les bonificacions fiscals, els serveis i els avantatges competitius que oferim a Onda Logistic moltes empreses estan apostant per Onda”.

Eficiència en la gestió

Les rebaixes fiscals aprovades per l’equip de govern han minvat els ingressos municipals però, segons Aguilella, “a l’Ajuntament no hem notat aquesta rebaixa perquè hem ajustat la gestió municipal, i això és el que també farem l’any vinent, oferint més i millors serveis a tots els veïns”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari