L'Ajuntament d'Onda presenta uns comptes solvents amb 4,8 milions de liquiditat en el banc

L'Ajuntament d'Onda presenta uns comptes solvents amb 4,8 milions de liquiditat en el banc
05/08/2020 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, que s’ha tornat a celebrar de manera presencial i respectant totes les mesures preventives, ha rendit comptes a la ciutadania sobre la situació econòmica del consistori durant el segon trimestre de l’any. Així, l’informe d’Intervenció reflecteix uns comptes solvents amb 4.784.010 euros de liquiditat en el banc.

Un altre punt a destacar és la reducció del període mitjà de pagament als proveïdors a quatre dies, després del compromís del govern municipal d’agilitar els tràmits durant l’estat d’alarma perquè les empreses onderes pogueren cobrar com més prompte millor i ajudar-los així a afrontar la difícil situació econòmica. En total, durant els últims tres mesos s’han pagat 750 factures per valor de 2.939.013 euros. Així ho ha explicat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Deute Generalitat i Govern

L’Ajuntament d’Onda, segons els informes de l’Interventor municipal té previst complir amb la regla de despesa per a l’any 2020. No obstant això, els mateixos tècnics també avisen sobre una previsió de dèficit de 4.964.261 euros a final d’any en cas que la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya no salden els seus deutes amb Onda. El govern autonòmic deu a tots els onders la inversió del Pla Edificant, que està assumint ara l’Ajuntament per a poder dur a terme les reformes dels centres educatius, mentre que l’Estat deu 1,5 milions d’euros dels fons europeus concedits a Onda en el Pla EDUSI. En total, el deute de Generalitat i Govern d’Espanya amb Onda podria arribar a superar els cinc milions d’euros.

“Des d’aquest equip de govern, i incloc l’excel·lent labor dels tècnics municipals, treballem per una gestió eficient dels diners de tots els onders, per destinar-lo a inversions productives que retornen en un millor servei públic i qualitat de vida per a tots els veïns. No obstant això, la gestió nefasta de Generalitat i Govern d’Espanya estan hipotecant el nostre futur a base de deute. Només demanem que ens paguen el que ens correspon, de la gestió ja ens encarregarem nosaltres”, ha ressaltat Ballester.

L’ordre del dia del Ple també incloïa l’aprovació definitiva del Reglament de segona activitat de la Policia Local d’Onda així com l’aprovació de l’actualització de la relació de llocs de treball i la seua valoració.

Crida a la responsabilitat

L’alcaldessa ha tancat la sessió amb una crida a la responsabilitat veïnal davant la festivitat d’El Salvador, que se celebra demà. “Enguany, a causa de la pandèmia, viurem un Salvador diferent però amb la mateixa devoció, perquè el nostre patró està en el cor de tots els onders. No és moment de celebracions massives, sinó de recolliment personal, per això faig una crida a la responsabilitat a tots els veïns per a demostrar, una vegada més, altura de mires, respectar les normes i cuidar, entre tots, a la nostra gent. Aquesta serà la millor forma aquest any d’honrar al nostre patró”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari