Onda estalviarà un 30% en els costos dels serveis tècnics d'urbanisme

L’Ajuntament externalitza l’assistència tècnica en matèria d’urbanisme i edificació per a reduir els costos i estalviar temps en tramitacions

Onda estalviarà un 30% en els costos dels serveis tècnics d'urbanisme
10/12/2019 -

L’Ajuntament d’Onda reduirà els costos econòmics dels serveis tècnics d’urbanisme i edificació en un 30% i estalviarà com a mínim un 60% el temps de gestió dels projectes. Això es deu al nou sistema de contractació que ha posat en marxa l’Ajuntament d’assistència tècnica per a enginyeria i arquitectura, que ha guanyat per concurs públic l’enginyeria valenciana Vielca Enginyers.

D’aquesta manera, a partir d’ara ja no serà necessari licitar cada treball de manera individual, amb l’evident benefici que suposa per al consistori i els ciutadans d’Onda en optimitzar els recursos per a aquesta tasca, sinó que serà l’equip d’especialistes que posa l’empresa a la disposició d’Onda, entre 10 i 12 professionals experts en enginyeria, arquitectura, delineació i topografia, els qui s’encarreguen de la redacció de projectes i direcció d’obra d’edificis i urbanitzacions situats en el terme municipal.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori i Habitatge, Juan López, ha manifestat que “amb aquest sistema millorem l’eficiència en la gestió en evitar licitar cada projecte de manera individual i optimitzem al màxim els recursos municipals. Amb aquesta mesura els tècnics de l’Ajuntament poden destinar els recursos i el temps de gestió que suposa cada projecte a escometre altres prioritats”.

La Campaneta i Serra Espadà

Els dos primers projectes sol·licitats per l’Ajuntament a l’empresa són els corresponents a la intervenció parcial de l’antiga fàbrica ‘La Campaneta’, amb un pressupost de 700.000 euros i la reforma integral i ampliació de la Secció Serra Espadà, amb una inversió de 3,6 milions d’euros.

Els treballs adjudicats es divideixen en quatre grans àrees: Edificació, Planejament i gestió urbanística, Valoracions i taxacions, i Informes, peritatges i dictàmens.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari