La primavera dóna la benvinguda a una àmplia programació d'activitats amb la ceràmica com a protagonista a Onda

La primavera dóna la benvinguda a una àmplia programació d'activitats amb la ceràmica com a protagonista a Onda
03/03/2021 -

Després de l’èxit de la iniciativa ‘Mutar-hi’ que va posar en marxa durant la passada tardor i hivern l’Ajuntament d’Onda per a posar en valor la cultura ceràmica, arriba ara ‘Mutar Més, la reedició d’aquest cicle cultural i educatiu, organitzat pel Museu del Taulell Manolo Safont, amb una important programació d’exposicions, visites guiades i tallers que els onders i visitants podran gaudir durant la primavera.

L’edil responsable del Museu del Taulell, Maria Prades, ha presentat aquest matí el nou programa d’activitats que arranca amb la reactivació del programa de visites guiades a les exposicions per a qualsevol mena de grup, adaptades als protocols anticovid, i com a novetat també per a particulars sota cita prèvia. A més, els visitants també tenen l’opció de realitzar un taller de ceràmica per a aprendre a fabricar els seus propis productes.

Exposició Gaudí i el trencadís

Com a gran novetat, l’Ajuntament d’Onda està preparant per a final d’aquest mes l’exposició temporal Gaudí i el trencadís, una important mostra internacional en la qual es relata l’origen i evolució de la tècnica del trencadís a través de l’obra modernista d’Antoni Gaudí.

En una altra línia, des del Museu s’està preparant la setena mostra amb l’obra ceràmica que realitzaran els alumnes de l’IES Serra Espadà i que s’exposarà el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

“Malgrat la pandèmia, des de l’Ajuntament d’Onda volem continuar posant en valor la nostra tradició ceràmica i ens hem adaptat per a continuar establint aquestes connexions entre el Museu i la societat amb l’objectiu principal de donar a conéixer i reflexionar sobre la nostra cultura ceràmica, de la qual tan orgullosos ens sentim”, ha destacat Prades.

Dissabtes de ceràmica

Amb la mateixa dinàmica que durant l’últim trimestre de l’any passat, es posaran en marxa noves activitats del programa educatiu ‘Dissabtes de ceràmica’. Es tracta de tallers temàtics per a tots els membres de la família en els quals els onders i visitants poden descobrir el patrimoni ceràmic del Museu sobre la base d’un tema o una col·lecció particular i, després, practicar amb l’argila. Els pròxims tallers es realitzaran el 20 de març, dedicat a la dona, el 17 d’abril, orientat al trencadís com a tècnica decorativa, i el 15 de maig sota el tema d’intervenció en obres d’art.

En paral·lel, des del Museu s’han preparat projectes adaptats a diversos grups escolars, des dels 0 anys a 4t de primària, que inclouen visites personalitzades, l’elaboració de material didàctic sobre ceràmica i la cessió als centres educatius de materials gràfics i tutorials virtuals. El personal del Museu es posa a la disposició dels responsables dels centres educatius d’Onda per a preparar i adaptar aquestes activitats. També s’ofereix la possibilitat de fer visites temàtiques contextualitzades, segons projectes d’aula o interessos particulars.

Totes les activitats i horaris poden consultar-se en la pàgina web del Museu del Taulell www.museoazulejo.org i les persones interessades a fer alguna activitat poden telefonar al 964 770 873.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari