L'Ajuntament d'Onda doblega l'aposta per la conciliació familiar i amplia fins al 100% el xec guarderia

L'Ajuntament d'Onda doblega l'aposta per la conciliació familiar i amplia fins al 100% el xec guarderia
01/06/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha anunciat aquest matí, en una reunió telemàtica amb representants dels centres d’Educació Infantil de la ciutat, que el govern municipal doblegarà l’aposta per la conciliació familiar i laboral, tal com es va comprometre, i va ampliar fins al 100% el xec guarderia que reben com a subvenció les famílies amb fills escolaritzats de 0 a 3 anys en aquests centres.

D’aquesta manera, a partir de setembre s’augmenta un 20% la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i, com a gran novetat, es duplica l’import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació. Aquesta decisió arriba després d’escoltar als centres educatius infantils, que s’han vist obligats a tancar davant la crisi del coronavirus, i a les famílies ondenses, especialment a les quals compten amb menys ingressos.

“Confiem en la professionalitat i excel·lent servei dels centres educatius d’Onda i volem incentivar l’escolarització en aquests temps difícils perquè prompte puguen tornar a obrir les seues portes. Encara que Educació és una competència de la Generalitat Valenciana, des de l’Ajuntament d’Onda farem tot el possible per ser útils als nostres centres educatius i ajudar a les famílies ondenses a conciliar”, ha apuntat Ballester.

L’alcaldessa, al costat de la regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, també han acordat en la reunió estudiar fórmules i accions per a ajudar els centres educatius a reobrir les seues portes d’acord amb totes les pautes preventives exigides per les autoritats sanitàries.

Pacte ‘Tots per Onda’

Cal recordar que fomentar i reforçar la conciliació familiar i laboral era un dels punts reflectits en el Pacte ‘Tots per Onda’, consensuat per totes les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat i aprovat per unanimitat en el Ple per tots els grups polítics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari