Onda sol·licita a la Generalitat que resolga l'ampliació de places en el Centre de Dia d'Onda

Onda sol·licita a la Generalitat que resolga l'ampliació de places en el Centre de Dia d'Onda
09/03/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, s’ha reunit amb el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, per a abordar els temes socials que afecten el municipi i, especialment, sol·licitar-li que la Generalitat resolga, d’una vegada per sempre, l’ampliació de les cinc noves places en el Centre de Dia que l’Ajuntament porta reclamant des de fa dos anys.

El Centre de Dia presta servei des de 2011 a 40 usuaris diaris i va ser ampliat en 2013 amb una nova sala àmplia per al desenvolupament de les activitats que els professionals del centre (metge, fisioterapeuta i psicòleg) realitzen per a millorar el benestar dels usuaris. Davant la gran demanda de les famílies onderes, fa dos anys es va sol·licitar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el permís per a ampliar el servei a cinc places addicionals, però l’Ajuntament segueixen sense rebre resposta hui dia.

“El Consell ha de respondre amb agilitat a les demandes ciutadanes perquè està en joc la qualitat de vida dels nostres veïns”, ha manifestat sobre aquest tema Carmina Ballester.

Patrimoni i accessibilitat

L’alcaldessa també ha comentat al secretari autonòmic sobre “la necessitat de buscar un equilibri entre les normatives de patrimoni i els projectes d’inclusió, ja que moltes vegades quan executarem una obra per a millorar l’accessibilitat d’una zona de la ciutat la Generalitat, a través de l’àrea de patrimoni, ens la paralitza durant mesos o ens la denega per a no afectar el centre històric. Hem de ser capaços de buscar la convivència entre totes dues normatives, ja que les persones amb discapacitat també mereixen gaudir dels nostres béns culturals”.

D’altra banda, en la reunió també s’ha acordat mantenir la col·laboració entre el govern autonòmic i el municipal per a continuar desenvolupant els programes d’igualtat i de benestar social que s’estan duent a terme a Onda, com per exemple el segon Pla d’Igualtat de l’Ajuntament o el projecte CONVIU per a acostar l’oci a persones amb diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari