L'antiga fàbrica 'La Campaneta' d'Onda obrirà a l'estiu com a nou espai de convivència

L'antiga fàbrica 'La Campaneta' d'Onda obrirà a l'estiu com a nou espai de convivència
11/02/2022 -

Les obres de remodelació de l’antiga fàbrica de taulells ‘La Campaneta’ com a nou espai poli funcional d’Onda avancen a bon ritme. Tant és així que es preveu que a l’estiu els veïns ja puguen gaudir d’aquest espai de convivència.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha pogut comprovar aquest matí de primera mà l’avanç del projecte en una visita d’obra, acompanyada pels edils María Baila i Juan López. ‘La Campaneta’ és un edifici de gran valor històric i patrimonial que el govern municipal va decidir recuperar per a evitar el seu esfondrament i donar-li un nou ús. Així, una vegada culminada la reforma integral, el consistori cedirà les instal·lacions a les associacions i barris del municipi perquè puguen tindre un espai de convivència en el qual poder dur a terme les seues activitats socials, culturals i lúdiques.

Cal destacar que aquest ambiciós projecte es troba cofinançat al 50% amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya.

“Arribem al final d’un llarg camí per a recuperar aquest edifici emblemàtic i crear un nou espai de cultura, oci i convivència amb el qual millorar la qualitat de vida de tots els onders. A més, sumarem un nou recurs patrimonial i atractiu turístic de primer nivell per a la ciutat”,ha explicat la primera edil.

Fàbrica centenària

Els orígens de ‘La Campaneta’ es remunten a l’any 1806. Durant la seua època d’activitat, els onders van treballar en pisa i ceràmica arquitectònica de gran qualitat, arribant a aconseguir diversos premis per la seua tècnica i valor. Després del seu tancament, l’Ajuntament d’Onda va adquirir aquest espai i gràcies a la remodelació, els onders podran tornar a entrar a aquest edifici en el qual encara es conserven elements d’interés històric i cultural com els antics forns moruns o la ximenera de rajoles d’argila.

Així mateix, el govern municipal continua avançant en el seu objectiu de posar en valor el centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural, i recuperar edificis emblemàtics i antigues cases, com està fent amb el programa d’habitatges socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari