Onda avança en el seu projecte de smart city i presenta una app que ofereix informació en temps real

Onda avança en el seu projecte de smart city i presenta una app que ofereix informació en temps real
04/11/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua avançant en el seu projecte de ciutat intel·ligent, que li ha valgut diversos reconeixements en l’àmbit nacional, i ha presentat hui la nova aplicació mòbil ‘Onda App’ que ofereix al ciutadà i visitant dades útils en temps real. Aquest nou servei es nodreix de tota la tecnologia desenvolupada per a ‘Onda Smart City’ així com dels diversos sensors instal·lats en tota la ciutat.

D’aquesta manera, l’app, que ja es pot descarregar en Google Play Store per a Android i en l’App Store per a dispositius IOS, distingeix tres perfils d’usuaris per a personalitzar el contingut: ciutadà, turista i comerciant. Les funcions més destacables són la consulta en directe de dades sobre places lliures d’aparcament, estat del trànsit, paràmetres ambientals com a qualitat de l’aire o nivell soroll així com informació de servei com a farmàcies o taxis de guàrdia.

A més, l’aplicació també reuneix tota la informació sobre l’agenda d’esdeveniments, notícies, festes, oferta de restauració i comerç, patrimoni cultural i turístic o línies i horaris de transport públic. El veí també pot accedir a través d’ella a la seu electrònica per a tramitar els seus documents i notificar incidències a l’Ajuntament. En el seu cas, els comerciants podran entrar en el seu portal específic i actualitzar la informació, promocions i descomptes dels seus negocis.

El regidor d’Innovació, Vicent Bou, ha sigut l’encarregat de presentar públicament ‘Onda App’ i ha destacat que “hui fem un pas més en la nostra aposta de posar la tecnologia al servei dels onders i millorar la seua qualitat de vida. Aquesta aplicació conjumina tot l’esforç que hem invertit a Onda Smart City per a i el reverteix en informació útil per al ciutadà”.

Onda Smart City

Onda Smart City és un projecte ambiciós impulsat per l’Ajuntament i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en l’execució i desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. Entre els punts més ressenyables de la iniciativa es troba la instal·lació de sensors que prevenen els incendis forestals; contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida; la motorització ambiental de zones verdes; el mesurament del nivell de trànsit; o un localitzador intel·ligent d’aparcaments.

Cal destacar que aquesta iniciativa va resultar vencedora en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d’èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari